Vaš brifing za 11.08.2017. – Delegacija Senata SAD u posjeti CG; Dragica Sekulić pozdravila ukidanje spornih taksi; Počinje Lejk fest

#Briefing #CrnaGora

Delegacija Senata Sjedinjenih Američkih Država (SAD) boraviće danas u Crnoj Gori.
Kako je najavljeno iz Vlade, predstavnike američkog Senata primiće ministri pravde, vanjskih poslova i odbrane – Zoran Pažin, Srđan Darmanović i Predrag Bošković. Američku delegaciju predvodiće senator Roj Blant.


Ministarstvo ekonomije pozdravilo je odluku Hrvatske Vlade o ukidanju spornih odredbi pravilnika kojim su se povećale takse za kontrolu uvoznog voća i povrća, saopštila resorni ministar Dragica Sekulić, i dodala da je teško procijeniti štetu nastalu njihovim uvođenjem.


Lake fest biće održan od danas do 13. avgusta u Nikšiću, a među izvođačima su Zabranjeno pušenje, Hladno pivo, Galija, Bad Copy, Neverne bebe i Kiril Džajkovski.
Nastupi pored jezera Krupac će sve tri noći početi u 19 sati.
Trodnevna karta koštaće 25 EUR, a jednodnevna deset EUR.


Stručnjaci Ujedinjenih nacija poručuli su da, uprkos vojnom pritisku i slabim prihodima, ekstremisti Islamske države i dalje su u mogućnosti da šalju fondove pristalicama i da motivišu terorističke napade širom Evrope i svijeta.
Stručnjaci koji vrše monitoring sankcija protiv ekstremističkih grupa, naveli su u izvještaju da teroristička grupa Al Kaida i dalje opstaje, posebno u zapadnoj i istočnoj Afici i na Arabijskom poluostrvu.


U Crnoj Gori danas će biti sunčano i veoma toplo, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti.
Vjetar od sredine dana mjestimično umjeren do pojačan, uglavnom južni i jugozapadni.
Najviša dnevna temperatura biće do 40 stepeni.

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!