Vaš brifing za 13.08.2017. – SNP danas bira predsjednika; Požar na Sinjajevini izgorela dva objekta; Vujanovič primio Lazovića; Rusija će vojno pomoći Srbiji; Temperatura do 33 stepena

#briefing #CrnaGora

Osmi kongres Socijalističke narodne partije na kojem će biti izabran novi predsjednik biće održan danas u Podgorici., a kandidati za lidera su Snežana Jonica, Vladimir Joković I Goran Dašić. Biće to rasplate dugogodišnje krize u SNP-u koja sa različitim intezitetom traje skoro četiri godine.


U Požaru velikih razmjera juče su izgorele dvije kuće Mihaila Stanišića na planinini Sinjajevini na katunu Šumarice na granici mojkovačke I žabljačke opštine. Srećom u ovom požaru koji je u međuvremenu lokalizovan nije bilo povrijeđenih.


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Sloveniji Vujicu Lazovića pred njegovo preuzimanje dužnosti u Ljubljani. Vujanović je iskazao zadovoljstvo veoma bliskom saradnjom  Crne Gore I Slovenije u svim oblastima, I činjenicom da u okviru NATO saveza dijele zajedničke evroatlantske vrijednosti.


Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je posle sastanka sa srpskim kolegom Aleksandrom Vulinom u Moskvi, da očekuje veću vojnu I vojno-tehničku saradnju sa Srbijom. Prema njegovim riječima to se odnosi I na pomoć u nabavci oružja I vojne opreme za srbiju.


U crnoj Gori danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Najveća dnevna temperature do 33 stepena.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!