Vaš brifing za 13.08.2017. – SNP danas bira predsjednika; Požar na Sinjajevini izgorela dva objekta; Vujanovič primio Lazovića; Rusija će vojno pomoći Srbiji; Temperatura do 33 stepena

  #briefing #CrnaGora

  Osmi kongres Socijalističke narodne partije na kojem će biti izabran novi predsjednik biće održan danas u Podgorici., a kandidati za lidera su Snežana Jonica, Vladimir Joković I Goran Dašić. Biće to rasplate dugogodišnje krize u SNP-u koja sa različitim intezitetom traje skoro četiri godine.


  U Požaru velikih razmjera juče su izgorele dvije kuće Mihaila Stanišića na planinini Sinjajevini na katunu Šumarice na granici mojkovačke I žabljačke opštine. Srećom u ovom požaru koji je u međuvremenu lokalizovan nije bilo povrijeđenih.


  Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas novoimenovanog ambasadora Crne Gore u Sloveniji Vujicu Lazovića pred njegovo preuzimanje dužnosti u Ljubljani. Vujanović je iskazao zadovoljstvo veoma bliskom saradnjom  Crne Gore I Slovenije u svim oblastima, I činjenicom da u okviru NATO saveza dijele zajedničke evroatlantske vrijednosti.


  Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je posle sastanka sa srpskim kolegom Aleksandrom Vulinom u Moskvi, da očekuje veću vojnu I vojno-tehničku saradnju sa Srbijom. Prema njegovim riječima to se odnosi I na pomoć u nabavci oružja I vojne opreme za srbiju.

  Pročitajte još:   "Zamisli da dođe brat na brata, kao što se moglo desiti": Otac i dva sina na tri zaraćene strane


  U crnoj Gori danas pretežno oblačno sa sunčanim intervalima. Najveća dnevna temperature do 33 stepena.

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!