Vaš brifing za 16.09.2017. – DPS odluku o predsjedničkom kandidatu donosi za dva mjeseca; U Luku Bar uplovljavaju dva nato broda; Islamska država preuzela odgovornost za eksploziju u Londonu; Srbija i Slovenija u finalu Evropskog prvenstva u košarci.

#Brifing #CrnaGora

Demokratska partija socijalista (DPS) će odluku o predsjedničkom kandidatu donijeti najdalje za dva mjeseca, saopštio je lider te stranke, Milo Đukanović.
„Lično, vrlo sam relaksiran povodom te i svake druge kandidature. Bio sam predsjednik države i premijer u sedam mandata. Znam da ne može škoditi iskustvo koje posjedujem. Makar, da ne ponavljamo greške kojih je bilo u prvim fazama bavljenja državnim poslom, a koje su upravo bile posljedica neiskustva i nerazumijevanja šire političko-bezbjednosne slike“, rekao je Đukanović za svečani broj Blica.
On je kazao da zna i to da je najveće umijeće u svakom poslu blagovremeno dati pravu šansu novim i mladim ljudima.
„To ja moram pamtiti, svježije od drugih, jer sam svoju šansu dobio sa 29 godina. Kako sam rekao, DPS će svoj odnos prema predsjedničkim izborima saopštiti najdalje za dva mjeseca“, kazao je Đukanović.
On je dodao da se nada da će pauza od državničkih poslova potrajati.


NATO Stalna pomorska grupa 2 (SNMG2), koju čine dva britanska i po jedan francuski i grčki vojni brod, uploviće danas u Luku Bar, u okviru svoje redovne misije Mediteranom.
Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, cilj posjete je jačanje odnosa sa Mornaricom Vojske Crne Gore (VCG), kao nove države – saveznice u okviru Alijanse.
„Dva ratna razarača bitanske Kraljevske ratne morarice, HMS “Duncan” (D37) i HMS “Diamond” (D34), francuski “La Fayette” i grčki “Limnos”, boraviće u Luci Bar do 20. septembra“, kaže se u saopštenju.
Najavljeno je da će tokom boravka brodova u Luci Bar, biti organizovano više aktivnosti.


Predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić i članica Glavnog odbora, Snežana Jonica kandidati su za nove potpredsjednike Socijalističke narodne partije (SNP), saznaje Pobjeda.
Više izvora saopštilo je da će predsjednik SNP-a, Vladimir Joković nakon širokih unutarstranačkih konsultacija predložiti Glavnom odboru pet kandidata za potpredsjednika po teritorijalnom principu.
„Osim Šćekića i Jonice, Joković će za potpredsjednike predložiti bivšeg potpredsjednika Veselina Bakića, kao i Miloja Pupovića iz Pljevalja“, rekao je izvor lista.
Kao kandidat za potpredsjednika SNP-a Joković će predližiti i predsjednika Odbora Glavnog grada Dragana Ivanovića.


Ekstremistička organizacija Islamska džava preuzela je odgovornost za današnji napad na voz u podzemnoj željeznici u Londonu, u kome je povrijeđeno 29 osoba.
Saopštenje o preuzimanju odgovornosti objavila je novinska agencija Islamske države Amak, prenosi Rojters.
Britanske vlasti saopštile su da je broj povređenih u napadu porastao na 29.
Britanska nacionalna zdravstvena služba navela je da je pružena ljekarska pomoć 21 osobi, a da je osam otpušteno.
Londonska služba za hitne slučajeve saopštila je da se 19 povređenih nalazi u bolnicama i da su oni, uglavnom, lakše povrijeđeni.
Prema navodima policije, većina povrijeđenih je zadobila opekotine, dok ozbiljnijih povreda nije bilo.


Utakmice sedmog kola Telekom Prve crnogorske lige biće odigrane danas.
Vodeća Sutjeska ugostiće u Nikšiću, u derbiju kola, pljevaljski Rudar, Budućnost i Petrovac sastaće se pod Goricom, dok će u Golubovcima rivali biti Zeta i Mladost.
U podgoričkom naselju Zlatica igraće Kom Eurozoks i Dečić iz Tuzi, a u Danilovgradu fudbaleri Iskre i Grblja.
Utakmica u Golubovcima zakazana je za 13, duel u Nikšiću počeće u 15, pod Goricom u 18, a ostali mečevi u 15 sati i 30 minuta.

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!