Alfa Romeo Mito bi mogao da postane krosover

4280012705aa3021d4620b694071780_orig.jpg

Italijansko-američki gigant FIAT Chrysler Automobiles (FCA) planira da potpuno promeni klasu za mali Alfa Romeov model Mito.

Mito je mali hečbek sa troja vrata koji se na tržištu pojavio 2008, a ime je dobio po italijanskim gradovima Milano i Torino.

U međuvremenu je dobio nekoliko poboljšanja, ali nikad nije uspio da privuče veću pažnju javnosti.

Deset godina kasnije, kada rijetko koji proizvođač na tržištu ima automobil sa troja vrata, a čak i Ferrari planira da uđe u SUV segment, i Mito bi mogao da “uskoči” u taj trend.

Prvi čovjek FCA Serđo Markione je najavio da bi Mito moga da postane krosover koji će omogućiti Alfa Romeu da se dodatno uključi u trenutno najbrže rastući segment autoindustrije.

Nakon što je Alfa Romeo prethodnih godina na tržište izbacio limuzinu Giuliu i SUV Stelvio, stari modeli poput Mita i Giuliette nisu na željenom nivou.

I dok se još čeka odluka o novoj generaciji Giuliette koja bi trebalo da zadrži aktuelni izgled karoserije, Mito će vjerovatno morati da se transformiše.

Posebno što je Markione najavio da se kompanija okreće od Evrope (koja je interesantna samo za FIAT porodicu 500), ka drugim golobalnim tržištima, prije svijeta Sjevernoj Americi i Kini.

Mito i Giulietta se jednostavno ne uklapaju u ono što se traži na tim prostiroma, previše su mali i za SAD i za najmnogoljudniju državu na svijetu.

Iz istog razloga Alfa Romeo će krajem ove decenije da predstavi i svoj najveći SUV, koji će biti klasu iznad Stelvio, a koji će imati “blagi” hibridni pogon i 400 KS.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!