BMW-ova godina za pamćenje

#Automobili

bmw-m2-road-test-0273_0.jpg

Bavarski proizvođač osvojio je u 2017. veliki broj nagrada, a ističu se priznanja za dizajn, inovativne tehnologije, kao za i visok nivo održivosti u proizvodnji. Pobjednike su birali čitaoci poznatih stručnih časopisa, ali i žiriji koji su se sastojali od automobilskih novinara i stručnjaka iz oblasti informacionih tehnologija, privrede, ekologije i dizajna.

Najveći broj nagrada osvojio je novi BMW Serije 5. U Velikoj Britaniji, stručni časopis What Car? izglasao je BMW Serije 5 za sveukupnog pobjednika u kategoriji “Automobil godine“, a u okviru “Nagrade za novi automobil“ (Autocar) on je pobrao pohvale i kao “Automobil godine u Executive kategoriji“.

Dobio je najviše ocjene u izboru čitalaca Auto Trophy – World’s Best Cars, koji organizuje njemački stručni časopis Auto Zeitung u kategoriji “Luksuzna klasa“, a izglasan je i za “Automobil godine sa pogonom na sva četiri točka“ u klasi vozila sa pogonom na sva četiri točka skupljih od 40.000 eura od strane čitalaca njemačkog stručnog časopisa Auto Bild Allrad.

Dostignuća BMW-a Serije 5 u oblasti konektivnosti vozila ogleda se u osvajanju “Nagrade za konektivnost automobila 2017“ (Auto motor und sport u saradnji sa časopisom Chip) i nagrade “Zlatni kompjuter“ (Computer Bild). U oba slučaja, BMW Serije 5 uspio je da pobijedi u kategoriji “Konektovani automobil“.

Osvojio je i titulu “Šampiona vrijednosti 2017“ stručnog časopisa Auto Bild i profesionalaca koji se bave korišćenim automobilima iz eurotaxSCHWACKEexpert za nisku devalvaciju vrijednosti vozila.

Dizajn modela, koji su dostupni u verzijama Sedan i Touring, takođe je bio nagrađivan. Žiri za dodjelu nagrada u “iF Industrie Forum Design e. V.“ dodijelio je novoj generaciji sedana Serije 5 nagradu “iF Gold“ za izuzetan dizajn u kategoriji “Automobili“.

S.Đ.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!