Corsa se seli u Saragosu, električna stiže 2020.

17571930345a84650e697de752973443_v4_big.jpg

Njemačka kompanija Opel, koja od prije nekoliko mjeseci posluje pod okriljem francuske PSA grupe, najavila je dolazak potpuno električne Corse 2020. godine.

Električna Corsa će se pojaviti na tržištu godinu dana nakon izlaska nove generacije ovog kompaktnog hečbeka. Corsa EV će biti konkurent izuzetno popularnim malim električnim automobilima poput Nissana Leaf i Renaulta Zoe.

Nova generacija Corse će napustiti dosadašnju platfordmu General Motorsa, koji je bio vlasnik Opela 20 godina, te preuzeti PSA arhitekturu za razvoj električnih i hibridnih vozila.

Corsa će se proizvoditi u PSA pogonu u Saragosi (Španija), što će biti prva fabrika ove kompanije u Evrope u kojoj će se sklapati potpuno električni Opelovi automobili.

Corsa EV stiže kao nasljednik Ampera-E koja je bila “rođak” Chevrolet Bolta, ali je prošle godine prodata u manje od 2.000 primjeraka.

Opel će novu Corsu, svoj najpopularniji model (231.000 prodatih primeraka 2017= proizvoditi samo u Saragosi, dok će u dosadašnjem postrojenju u kojem je pravljena u Ajsenahu od 2019. sklapati SUV Mokka.

To je dio PACE plana preokreta u okviru kog je predviđeno da se svi Opelovi modeli elektrifikuju do 2024. godine.

Opel će uz standardne benzinske i dizel agregate u novim vozilima nuditi i elektromotore na baterije, kao i hirbirne verzije, a do 2020. bi trebalo da ima četiri modela na električni pogon, uključujući i SUV Grandland X.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!