Do 2023. izbacuju 18 novih modela električnih vozila

#Automobili #Automobili

1320-Automobil-retrovizor-3-shutterstock_36f4_1000x1000.jpg

Američki div autoindustrije General Motors (GM) objavio je svoju viziju budućnosti automobila, s naglaskom na vlastite planove za naredni petogodišnji period.

GM čvrsto vjeruje u 100 odsto električnu budućnost, koja će donijeti automobilsku industriju i promet u potpunosti oslobođene nesreća, gužvi i zagađenja okoline, prenosi SEEbiz.

U skladu s tom vizijom kompanija će već u sljedećih 18 mjeseci predstaviti nova dva potpuno električna automobila, zasnovana na tehnologiji i poukama iz modela Chevrolet Bolt EV.

Nakon toga, do 2023. godine GM će u prodaju pustiti još najmanje 18 novih potpuno električnih vozila. Kako bi se taj plan ostvario potrebno je paralelno razvijati tehnologiju baterija i gorivih ćelija.

Zavisno od potreba i situacija, kompanija planira da u električna vozila ugradi i baterijske sisteme i one s vodonikovim gorivim ćelijama. Jedan od koncepata koji će biti pokretan potonjim rješenjem i elektromotorima bit će Silent Utility Rover Universal Superstructure (SURUS), u osnovi šasija nastala na osnovi tegljača koja će ponuditi svestranu primjenu istog podvozja za izradu više vrsta vozila, poput dostavnih kombija, kamiona ili vozila hitne pomoći.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!