Folksvagen i kineski partneri povlače oko dva miliona vozila

#Automobili #Folskvagen #Povlačenje #Vozila

Folksvagen.jpg “ />

Novi skandal za kompaniju – njemački autogigant Folksvagen i njegova dva kineska partnera povući će 1,82 miliona vozila u Kini, saopšteno je iz te kompanije.

Njemačka kompanija, u saradnji sa SAIC Folksvagenom i FAW-Folksvagenom, povlači vozila zbog problema s pumpama za gorivo.

Ovo se odnosi na nekoliko Folksvagenovih modela, proizvedenih u Kini, kao i na oko 19.000 uvezenih vozila, prenosi AFP.

Problem može prouzrokovati gubitak brzine motora uslijed mana u elektronici pumpe za gorivo. Kompanije će zamijeniti problematične pumpe za gorivo besplatno počevši od 25. decembra.

U martu je kompanija Folksvagen povukla oko 680.000 automobila marke Audi u Kini zbog problema sa pumpama za hlađenje, što je moglo uzrokovati zapaljenje motora.

Proizvođač automobila navodno je primijetio najnoviji problem nakon istrage koju su sprovele kineske vlasti u aprilu 2016. godine.

Prošle nedjelje je kompanija obavijestila američku javnost o povlačenju 281.000 vozila zbog sličnih problema sa pumpom za gorivo.

Podsjetimo, Folksvagen još uvijek pokušava da se oporavi od kontroverzi prouzrokovanih priznanjem iz 2015. godine, o ugrađivanju softvera za prikrivanje podataka o emisiji gasova u svoje dizel modele.

Kompanija je priznala krivicu u martu i prihvatila da plati kaznu od 4.3 milijarde dolara, uz dodatak odšteta mušterijama od 17,5 milijardi dolara.

Još uvijek ih očekuju pravni sporovi u Njemačkoj i u svijetu, a kompanija je do sada odvojila više od 22 milijarde eura za pokrivanje troškova. Stručnjaci misle da bi ukupan ceh skandala mogao da bude znatno veći.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!