Honda CR-V – hibrid za evropsko tržište

#Automobili #Evropa #Hibrid #Honda

20170906165304_441977.jpg “ />

Predviđeno je da ovaj model bude prvi SUV sa električnim motorom kompanije Honda u Evropi, gdje dizel agregat neće biti dostupan.

Nekoliko mjeseci nakon predstavljanja na sajmu automobila u Šangaju, Honda CR-V Hybrid koja je skoro spremna za proizvodnju je sada krenula putem za Frankfurt gdje će sljedeće nedjelje biti održan sajam automobila.

Ona izgleda potpuno isto kao i ona koja je namjenjena kineskom tržištu.

Jedina razlika koja se može primjetiti u dizajnu jesu postavljena svijetla sa LED tehnologijom.

Aluminijumske felne u dvije boje su pozajmljene od verzije koja je namijenjena američkom tržištu, a oznaka “hybrid” koja se nalazi na vozačevoj strani je odvaja od verzije koja ima tradicionalni agregat.

Regularna verzija nove generacije onda CR-V modela koristi agregat zapremine 1,5 litara sa turbo punjačima, kakav se nalazi i u najnovijem Civic modelu.

Taj agregat će biti povezan ili sa standardnim šestostepenim ručnim mjenjačem ili sa nekom drugom varijacijom prenosa. Honda je još jednom potvrdila da nema šanse da se verzija sa dizel motorom nađe na evropskom tržištu.

Što se ovog, hibridnog, modela tiče, on će imati benzinski i-VTEC agregat sa četiri cilindra i zapreminom od dva litra koji će biti uparen sa električnim motorom.

Sa novim inteligentnim sistemom Multi-Mode vožnje, ovaj model će biti zaista zabavan za vožnju.

Može se birati između tri tipa vožnje, a to su: EV Drive (pogon je potpuno električan i nema emisije štetnih gasova), Hybrid Drive (motor sa unturašnjim sagorijevanjem proizvodi snagu za električni generator koji dalje šalje snagu električnom motoru) i Engine Drive (gdje glavnu funkciju ima benzinski motor, ali se i električni motor uključuje kada je potrebna dodatna snaga).

Budući da je sistem inteligentan i da može sam da izabere koji tip vožnje pruža najveću efikasnost, vozač neće morati da pravi taj izbor.

Iz Honde je najavljeno da će sve informacije biti objavljene kasnije ove godine.

U međuvremenu, prototip će biti pedstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu gdke će se naći i modeli poput Jazz i koncept Urbannog električnog vozila.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!