I Golf R gubi 10 konja zbog WLTP

volkswagen-golf-r-4.5-star-car.jpg

Kao i u slučaju Seatovog modela Leon Cupra, čija će hečbek verzija biti uskraćena za 10 ks, VW Golf R imaće redukovanu snagu zbog prelaska na realističniju WLTP proceduru mjerenja emisija štetnih gasova.

Kada je Volkswagen krajem 2016. predstavio restilizovani Golf R, njegov 2.0 litarski benzinac bio je pojačan za 10 ks i ukupno je isporučivao 310 konjskih snaga. Sada je došlo vrijeme da se “konjaža” vrati na stari nivo, pa će Golf R ponovo razvijati “svega” 300 ks.

Naime, od septembra 2018. svi novi automobili koji se prodaju na evropskom tržištu imaće podatke o prosječnoj potrošnji i emisiji ugljen-dioksida izmerene po novom, realističnijem WLTP standardu – jedinstvenom postupku testiranja lakih vozila.

To je stvorilo glavobolju mnogim proizvođačima, jer se ispostavilo da neki njihovi modeli po novom načinu mjerenja emisije ne zadovoljavaju trenutno važeće ekološke norme u EU.

Zato je Seat bio prinuđen da smanji snagu 2.0 litarskog turbo benzinskog agregeta u hečbek verziji modela Leon Cupra, sa 300 ks na 290 ks, dok je karavan verzija zadržala isti broj “konja”.

Za sada nije poznato da li će Golf R izgubiti 10 ks u obje svoje verzije – hečbeku i karavanu, ali kako saznaje Autocar, ova promjena uticaće i na vozila koja su već naručena, ali nisu još isporučena kupcima.

Kompanija je najavila da će kontaktirati sve one koji su naručili Golf R prije ove promjene.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!