Još jedna osoba poginula u Tesli, auto potpuno izgorio

red-tesla-model-s.jpg

Nesreća u kojoj je smrtno stradao 48-godišnji vozač iz Njemačke dogodila se na autoputu u Švajcarskoj i jedna je u nizu saobraćajki Tesla automobila koje su se desile u poslednjih nekoliko sedmica.

Njemački državljanin udario je svojim Teslom u zaštitnu ogradu na autoputu u kantonu Tićino, u južnoj Švajcarskoj, nakon čega se vozilo zapalilo i potpuno izgorjelo.

Švajcarski vatrogasci navode da su požar najvjerovatnije izazvale pogonske baterije koje su se oštetile od siline udara i zatim zapalile.

<script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/de_DE/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0‘; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Nakon udesa, oglasio se portparol Tesle, koji je izrazio duboko žaljenje zbog ove nesreće i dodao da kompanija radi na utvrđivanju svih činjenica i nudi punu saradnju lokalnimm vlastima.

Najnovija nesreća jedna je od nekoliko saobraćajnih nezgoda – koje su se dogodile u poslednje vrijeme – u kojima su učestvovali Tesla automobili, i koje su još pod istragom.

U petak je u američkoj saveznoj državi Juta jedan Tesla Model S udario otpozadi u vatrogasni kamion pri brzini od 100-ak km/h, pri čemu je vozač zadobio povredu noge, a za sada nije utvrđeno da li je vozilo bilo u autonomnom režimu vožnje u trenutku udesa.

Prvi čovek kompanije, Ilon Mask, kritikovao je na Twitteru medije zbog senzacionalističkog izveštavanja u ovom slučaju.

Američki Nacionalni savjet za bezbjednost saobraćaju (NTSB) istražuje još dvije tragične nesreće u kojima su učestvovali Tesla automobili.

Jedna od njih dogodila se protekle sedmice, kada je Model S udario u betonski zid u Floridi i zapalio se. U ovom udesu poginulo je dvoje tinejdžera, a NTSB i Tesla navode da uzrok nesreće najvjerovatnije nije otkazivanje autopilota u vozilu.

U međuvremenu, i dalje se vodi istraga povodom saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom, koja se nešto ranije dogodila u Kaliforniji, a u kojoj je učestvovao Tesla Model X.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!