Kreće iz Kine, novi VW Touareg stiže 23. marta

Hvataj-1.png

Volkswagen je otkrio konačno tačan datum kada stiže novi Touareg, a svijetu će biti predstavljen 23. marta u Pekingu.

Njemački gigant se posle negoliko godina u sjenci konkurencije fokusirao na osvajanje najvećeg tržišta automobila na svijetu – Kinu, a glavno “oružje” tu je SUV.

Stoga ne iznenađuje što će VW treću generaciju svoje SUV perjanice predstaviti upravo u Pekingu. SUV segment je najbrže rastući na svjetskom tržištu automobila, a posebno je tražen u Kini, gdje se očekuje da do 2023. potražnja bude duplirana.

Novi Touareg baziran je na MLB Evo platformi koju koriste Audi Q7, Porsche Cayenne, Bentley Bentyaga i Lamborghini Urus, zahvaljujući kojoj će biti više od 200 kg lakši od prethodnika uprkos “rastu”.

Touareg stiže sa novim dizajnom uz falangu inovativnih pomoćnih sistema vožnje koji mu daju maksimalan stepen komfora i bezbjednosti.

Imaće jedan od najvećih digitalnih kokpita u klasi, Innovision Cockpit, uz novi multimedijalni sistem uz konektivnost koja će ga činiti pokretnim internet čvorištem.

Novi Touareg će imati unaprijeđen pogonski mehanizam, vazdušno ogibljenje, upravljivost zadnjih točkova i mnoge druge bezbjednosne sisteme koji će vožnju činiti sigurnijom i dinamičnijom.

Ponuda motora je i dalje nepoznata, očekuje se prije svega standardna 3.0-litarska V6 dizel jedinica sa 270 KS, takođe i turbobenzinac sa oko 340 KS.

Takođe, plug-in hibrid bi trebalo da predstavlja kombinaciju turbo četvorocilindraša od 252 KS i elektromotora od 100kW koji bi snagu podigao na 380 KS uz domet od 50 km samo na električni pogon. Najavljuje se i povratak V8 motora, kao i najmoćnija R verzija Touarega.

Cijena aktuelnog modela u Njemačkoj kreće od 54.700 eura, a prodaja je doživjela pad u 2017. godini od 20 odsto u odnosu na prethodnu.

Prva generacije Touarega je izašla 2002. godine, u međuvremenu je VW prodao oko milion jedinica širom svijeta. Svoju SUV dominaciju potvrdio je trijumfom na prestižnom Dakar reliju tri godine u nizu 2009-2011.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!