Mercedes C klase – redizajn

mercedes.png

Najprodavaniji Mercedesov model pretrpio je promjene na stilskom, ali i tehnološkom planu. Osvježene su i limuzinska i karavan verzija.

Nakon četiri godine, koliko je aktuelna C klasa u prodaji, njemački proizvođač restilizovao je svoj najvažniji model u gami.

Promjene na spoljašnjosti obuhvataju nove LED farove, za koje u Mercedesu kažu da se sastoje od po 84 nezavisno upravljiva svjetlosna izvora koji automatski mijenjaju svjetlosni snop u zavisnosti od saobraćajne situacije.

Unutrašnjost je takođe u znatnoj mjeri nepromjenjena, ali tu su sada novi sadržaji preuzeti iz najluksuznijeg Mercedesovog modela, S klase, uključujući opcionu 12,3 inčnu digitalnu instrument tablu rezolucije 1920 x 720 piksela.

Nov je i multifunkcionalni volan sa komandama osjetljivim na dodir, kao i unaprijeđeni tačped sa haptičkim odzivom, pomoću koga se upravlja multimedijalnim sistemom

Mercedes je saopštio da je kupcima na raspolaganju i poboljšani hed-ap displej i novi opcioni 10,25 inčni ekran multimedijalnog sistema.

Unaprijeđena je i ponuda dezena presvlaka sjedišta i tapacirunga, a opseg glasovnih komandi proširen je i na uključivanje grijanja u sjedištima.

Mercedes C klase za 2019. opremljen je najnovijim sistemima asistencije, koji omogućavaju poluautonomnu vožnju, u određenim situacijama i na određenim putnim dionicima.

Ovo je postignuto zahvaljujući, između ostalog, i novoj kameri i radaru koji omogućavaju da auto “vidi” i do 500 metara ispred.

Najavljeno je da će C klasa u Evropi biti dostupna sa novim benzinskim, dizel i plug-in hibridnim verzijama.

Detalji motorizacije za sada nijesu poznati, ali je saopšteno da je u ponudi i novi 2.0 četvorocilindarski agragat sa 258 ks (190 kW) i 370 Nm, u paru sa devetobrzinskim automatikom.

Više tehničkih detalja biće poznato početkom marta, nakon ženevske premijere.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!