Mercedes potvrdio: Nova “zvijer” debituje u Frankfurtu

#Automobili #Mercedes #Premijera

20170904092812_441598.jpg “ />

Hipersportski Mercedes-AMG Project One, sa hibridnom tehnologijom iz Formule 1, imaće svjetsku premijeru na predstojećem frankfurtskom auto-salonu, saopštio je njemački proizvođač.

Uz kratku najavu ovog ekstremnog sportskog modela, Mercedes je objavio još jednu “tizer” fotografiju na kojoj se vide LED farovi i nazire silueta vozila sa naglašenim blatobranima, ispod kojih se kriju široki niskoprofilni pneumatici.

Mercedesov hiperspotski dvosjed predstavlja pokušaj da se tehnologija i osjećaj u vožnji karakterističan za bolide F1, upakuju u vozilo koje se legalno može voziti na javnim putevima.

Hibridni pogonski sistem sastoji se od 1.6 litarskog turbo benzinca iz Formule 1 i četiri elektromotora, od kojih se dva koriste za pogon prednjih točkova, jedan za radilicu, a jedan za turbo punjač.

Ukupna snaga sistema prevazilazi 1.000 “konja”, a prema riječima Tobiasa Moersa iz AMG odjeljenja, benzinac u modelu Project One u stanju je da se “vrti” na 11.000 o/min, dok će automobil razvijati brzinu preko 350 km/h.

Iako Mercedes namjerava da krene u serijsku proizvodnju, u Frankfurtu će biti predstavljen pretprodukcijski prototip, koji se neće mnogo razlikovati od kasnije produkcijske verzije automobila.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!