Mercedesov električni SUV postepeno otkriva lice

BeFunky-Collage-3.jpg

Mercedes EQC ušao je u novu fazu testiranja na javni putevima, a umjesto masivne “kamuflaže”, sada je presvučen samo maskirnom folijom.

Njemački auto-gigant polako hvata priključak sa kompanijama koje su već prisutne na tržištu sa svojim električnim modelima, pa se očekuje da u septembru predstavi produkcijsku verziju svog prvog krosovera/SUV-a koji je isključivo konstruisan kao automobil sa pogonom na struju.

Mercedes EQC je odgovor na automobile kao što je Tesla Model X ili Jaguar I-Pace, a proizvodiće se u okviru novog podbrenda EQ.

Kompanija iz Štutgarta napravila je skoro 200 prototipova ovog vozila, koje intezvno ispituje u različitim klimatskim uslovima i na različitim vrstama puteva širom svijeta – od Evrope, preko Bliskog istoka i Kine, pa do SAD i Južne Afrike.

Test-prototip koji je prikazan na novim fotografijama ima kamuflažu svedenu samo na maskirnu foliju, pa se već naziru detalji i konačan oblik automobila.

Po svemu sudeći, produkcijski model predstavlja mješavinu koncepta Generation EQ iz 2016. i Mercedesa GLC.

Maska hladnjaka, koja na električnom automobilu gubi svoju prvobitnu ulogu i ima samo estetsku funkciju, imaće konvencionalniji dizajne nego na konceptu od prije dvije godine.

Unutrašnjosti, koja se djelimično vidi na jednoj od fotografija, opremljena je komandnom tablom sačinjenom od dva spojena displeja, kao kod ostalih najnovijih Mercedesovih modela.

Mercedes je najavio da će EQC imati autonomiju u vožnji od oko 500 km, sa baterijom kapaciteta 70 kWh.

Poređenja radi, Jaguar I-Pace sa baterijom od 90 kWh može da pređe maksimalno 475 km, dok Tesla Model X sa baterijom od 75 kWh može da se vozi 417 km, a sa onom kapaciteta 100 kWh, maksimalno prelazi 565 km.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar