Novi BMW serije 5 Sedan predstavljen u Podgorici

#Automobili #520DModel #BmwAutomobil #Serija5Sedan

17361247_818640078283722_620973695_n.jpg

Voli Motors predstavio je novi BMW serije 5 Sedan večeras u Podgorici, odnosno modele 520 d u crnoj i bijeloj boji.

Ovaj model ima sportsku, elegantnu i stilizovanu figuru. Dodatno naglašena dinamičnost, do sada najveći izbor sistema asistencije za vozača, izvanredan stepen povezanosti i novi operativni sitem su najvažnije novine.

https://www.youtube.com/embed/KN66ttZ4yE8

Novi model BMW-a posjeduje sve alate koji su mu potrebni kako bi nastavio uspjeh koji su postigli njegovi prethodnici, a to je skoro osam miliona BMW vozila serije 5 koji su prodati tokom prethodnih šest generacija.

Rigorozna primjena BMW Efficient Light weight koncept dizajna sa povećanim korišćenjem aluminijuma i snažnih čelika smanjuje težinu automobila za 100 kilograma u poređenju sa prethodnikom.

Karakteriše ga novi dizajn šasije, nizak centar gravitacije i lagana karoserija.

Vozilo je opremljeno stereo kamerom, kao dijelom standardne opreme koja zajedno sa opcionalnim radarom i ultrazvučnim senzorima prati oblast oko automobila.

Nova BMW serija 5 opremljena je i posljednjom generacijom iDrive sisrema. Na ekranu visoke rezolucije sa dijagonalom od 10,25 inča sistem prikazuje navigaciju, telefon posjeduje funkcije zabave kao i funkcije za kontrolu vozila. Sistem se može koristiti putem iDrive konrolera, glasovnim komandama, pokretima ili dodirivanjem komandi na ekranu.

Direktor Voli Motorsa Nenad Lekić kazao je za CdM da je ovo jedan od najpopularnijih modela koji oslikava biznis premiju klasu automobila.

“Prodatnih osam miliona primjeraka ovog automobila je fascinantan podatak. BMW serija 5 je i za naše tržište popularan i dominantan. Jedan model je urađen u sportskom duhu, a drugi u malo luksuznijem što je samo dokaz da se prave modeli za svačije ukuse. Reakcije su fantastične”, dodao je on.

Ono što je posebno karakteristično za ovaj model automobila jesu četvorocilindrični dizel agregati koji razvija 140 kW/190 KS i maksimalni obrtni moment od 400 nm.

Potrošnja goriva i emisija CO2 gasova iznose 4,2/100 km odnosno 108 g/km sa osmostepenom Steptronic transmisijom.

Sedan ubrzava od 0 do 100 km/h za 7, 5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 238 km/h.

Početna cijena je 46.500 eura.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!