Turska pravi sopstveni automobil

  #EkonomijaTurske #TuskiAutomobil

  Capture-2-e1510041736792.png

  Tursko tržište automobila, koje je jedno od najvećih u Evropi, biće bogatije za potpuno turski automobilski brend.

  Godišnje se u Turskoj proda oko milion novih automobila, a proizvođači poput Renaulta, Hyundaija, Honde, Toyote i Fiata imaju svoje fabrike u ovoj zemlji.

  Pet ključnih turskih kompanija iz sfere automobilizma i tehnologije se nedavno udružilo u istorijski novi projekt, koji je inicijativa turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, a ta inicijativa je nazvana “Turski automobil”,

  Prvi prototip novoformiranog brenda će biti predstavljen 2019. godina, a produkcijska verzija se na tržištu očekuje 2021. godine. Glavni cilj je da to bude potpuno električni automobil, a krajnji je da kompanija postane agresivan, poznat i pouzdan brend kao što je kompanija Tesla.

  Na prvi pogled, razvoj novog automobilskog brenda je izazovan zadatak, no, snažna podrška vlade i predsjednika Erdogana već finansijski jakoj grupi kompanija ima dobru šansu da ostvari ciljeve. Ako Turska uspješno implementira ovaj projekt, novi brend bi mogao dovesti ostale već postojeće brendove u nezgodnu poziciju, posebno zbog položaja Turske koji joj omogućava odlične uslove za distribuciju.

  Pročitajte još:   Koliko li košta Mercedes prekriven Svarovski kristalima?

  Kada je riječ o dijelovima za automobile, Turska je velik igrač u industriji na Starom kontinentu. jedan je od najvećih izvoznika dijelova za automobile u Evropu i Bliski istok. Turska želi napredovati na temelju ekspertize u proizvodnji dijelova te uspostaviti uspješan automobilski brend. Očekuje se da će ovaj projekt postati jedan od prioriteta ove zemlje.

  Izvor: Bankar.me

  Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

  Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!