Ženeva: Za automobil od dva i po miliona eura čeka se u redu!

  #Automobili #SajamAutomobila #Ženeva

  56d6984b64252.jpg

  Proizvodnja i prodaja automobila u svijetu su i prošle godine zabilježile ekspanziju, kažu stručnjaci sumirajući rezultate na 87. međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Proizvedeno je oko 83 miliona automobila, a najveći rast, i do 13 odsto, i dalje imaju tržišta u Aziji. U Ženevi je novinarima prikazano 60 premijera, polovina su bila hibridna ili električna vozila. Najskuplja vozila odmah su prodata, a za automobil od čak dva i po miliona eura – čeka se u redu.

  https://www.youtube.com/embed/RdGVz104b3E

  https://www.youtube.com/embed/CAV3CYdF_UM

  Ženevski Salon automobila je dobro mjesto da se vidi u kom pravcu se razvija auto-industrija, ali i centar da krupni kapital i proizvođači ugovore kredite za proizvodnju novih modela, prenosi RTS.

  Finansije su u prvom planu, a najveći kupci evropskih brendova su kineske banke i fondovi. Kinezi su na taj način već kupili i kontrolisu “PSA grupu”, “Opel”, “Sab”, “Volvo”, a već sada mnogi djelovi za automobile – plastika i elektronika dolaze iz kineskih fabrika.

  Pročitajte još:   Švedski startup preko crowdfundinga skupio novac za električni auto; sad su ga predstavili

  Novi „tekrulz GT96“

  Kinezi kupuju kako bi došli do tehnologije. Tako će uskoro sva vozila „Volvoa“ umjesto iz Švedske dolaziti iz Kine.

  Kinezi znaju šta rade – oni su kupovinom „Opela“ dobili najsavremeniju tehnologiju koju nisu sami mogli da razviju i jednostavnije im je da je kupe i time smanje ogromne troškove.Novi „meklaren 720s“Od 60 premijera najmanje je bilo onih dostupnih širokoj publici. Većinom su to automobili od 30.000 eura i više. Najskuplji i najluksuzniji prodati su već prvog dana, a za modele od 2,5 miliona eura postoje i liste čekanja.

  „Bugati čiron“, najskuplji automobil proizveden ikada, vrijedi 2,5 miliona eura i urađen je u 500 primjeraka od čega su svi prodati. Trideset odsto je prodato u Evropi, 30 odsto u Americi i 30 odsto u Aziji.„Bugati čiron“, najskuplji automobil ovogodišnjeg Salona u ŽeneviBugati čiron“, najskuplji automobil ovogodišnjeg Salona u Ženevi

  Brzina kojom se tehnologija mijenja je ogromna. Prema predviđanju stručnjaka do 2021. godine imaćemo serijske automobile koji sami voze, a do 2025. godine u mnogim evropskim zemljama ukinuće se mogućnost korišćenja motora na benzin i dizel.

  Pročitajte još:   Sve više ukradenih automobila: Na meti Renoi, Tojote, Škode

  Od 2023. očekuju se i prve trke automobila bez vozača tako da će tehnologija preuzeti primat nad vještinama vožnje.Novi „Renoov“ koncept „trezor“Novi „Renoov“ koncept „trezor“Novi „kenigseg arega RS grifon“Novi “kenigseg arega RS grifon“

  Izvor: Cafe Del Montenegro

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!