Ženeva: Za automobil od dva i po miliona eura čeka se u redu!

  #Automobili #SajamAutomobila #Ženeva

  56d6984b64252.jpg

  Proizvodnja i prodaja automobila u svijetu su i prošle godine zabilježile ekspanziju, kažu stručnjaci sumirajući rezultate na 87. međunarodnom salonu automobila u Ženevi. Proizvedeno je oko 83 miliona automobila, a najveći rast, i do 13 odsto, i dalje imaju tržišta u Aziji. U Ženevi je novinarima prikazano 60 premijera, polovina su bila hibridna ili električna vozila. Najskuplja vozila odmah su prodata, a za automobil od čak dva i po miliona eura – čeka se u redu.

  https://www.youtube.com/embed/RdGVz104b3E

  https://www.youtube.com/embed/CAV3CYdF_UM

  Ženevski Salon automobila je dobro mjesto da se vidi u kom pravcu se razvija auto-industrija, ali i centar da krupni kapital i proizvođači ugovore kredite za proizvodnju novih modela, prenosi RTS.

  Finansije su u prvom planu, a najveći kupci evropskih brendova su kineske banke i fondovi. Kinezi su na taj način već kupili i kontrolisu “PSA grupu”, “Opel”, “Sab”, “Volvo”, a već sada mnogi djelovi za automobile – plastika i elektronika dolaze iz kineskih fabrika.

  Pročitajte još:   Kako su švajcarski studenti (slučajno) raskrinkali najveću auto prevaru na svijetu

  Novi „tekrulz GT96“

  Kinezi kupuju kako bi došli do tehnologije. Tako će uskoro sva vozila „Volvoa“ umjesto iz Švedske dolaziti iz Kine.

  Kinezi znaju šta rade – oni su kupovinom „Opela“ dobili najsavremeniju tehnologiju koju nisu sami mogli da razviju i jednostavnije im je da je kupe i time smanje ogromne troškove.Novi „meklaren 720s“Od 60 premijera najmanje je bilo onih dostupnih širokoj publici. Većinom su to automobili od 30.000 eura i više. Najskuplji i najluksuzniji prodati su već prvog dana, a za modele od 2,5 miliona eura postoje i liste čekanja.

  „Bugati čiron“, najskuplji automobil proizveden ikada, vrijedi 2,5 miliona eura i urađen je u 500 primjeraka od čega su svi prodati. Trideset odsto je prodato u Evropi, 30 odsto u Americi i 30 odsto u Aziji.„Bugati čiron“, najskuplji automobil ovogodišnjeg Salona u ŽeneviBugati čiron“, najskuplji automobil ovogodišnjeg Salona u Ženevi

  Brzina kojom se tehnologija mijenja je ogromna. Prema predviđanju stručnjaka do 2021. godine imaćemo serijske automobile koji sami voze, a do 2025. godine u mnogim evropskim zemljama ukinuće se mogućnost korišćenja motora na benzin i dizel.

  Pročitajte još:   Ferari planira prvo SUV vozilo u svojoj istoriji

  Od 2023. očekuju se i prve trke automobila bez vozača tako da će tehnologija preuzeti primat nad vještinama vožnje.Novi „Renoov“ koncept „trezor“Novi „Renoov“ koncept „trezor“Novi „kenigseg arega RS grifon“Novi “kenigseg arega RS grifon“

  Izvor: Cafe Del Montenegro

  Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Javite nam se!