Božo Vrećo: Crnogorci su uvijek znali za čast, hrabrost i mudrost

5bcce87ca06fabbc1da3ac56b7bb718e-1-1000x555-1.jpeg

Istaknuti bosansko hercegovački interpretator sevdalinki Božo Vrećo na zahtjev brojne publike sinoć je ponovo nastupio na Velikoj sceni KIC-a, a specijalni gost na koncertu bio je beogradski muzičar Marko Stojanović Louis.

“Princ sevdaha” kako ga često nazivaju, pred podgoričkom publikom je pjevao četvrti put, a podsjetimo da su njegov koncert 2016. posjetioci proglasili NAJ KIC programom te godine. Zahvaljujući svom jedinstvenom i zadivljujućem vokalu, ovaj nesvakidašnji umjetnik, interpretator i autor sevdalinki tokom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svjetska muzička senzacija.

Nakon koncerta Božo se oglasio na Instagramu:

“Dragi moji, sinoć u Podgorici je bio jedan od onih koncerata kada znate, stopostotno znate da ste toliko voljeni i da je vaša muzika dijelom svih tih ljudi, njihovih života i maštanja, njihovih srca, takva Ljubav i posvećenost mojoj umjetnosti, poštovanje i aplauzi, ovacije, cijela sala na nogama, svi smo i pjevali u glas i plakali i veselili se, plesali i uživali u svakom trenu tih dva sata koncerta. Izašao sam na scenu sa crnogorskom kapom i preslicom, nije to kruna ali je ta kapa vrjednija od krune, ona veliča mog djeda koji je istu nosio i taj ponosni narod koji je uvijek znao za čast i hrabrost i mudrost i iskrenost, sve ono što Crnogorci nose u sebi, a preslica nije žeslo ali za mene je vrijednija od kraljevskog žezla, ona veliča ženu, Crnogorku koja sve stiže da uradi, i u polje i u kuću, da podiže djecu, da bude najbolja svom suprugu i da sve mudro zna da odvaže, da se ne zamjeri i da uvijek bude vladarica onog najbitnijeg- Porodice, takve žene su sinoć došle u pratnji svojih muževa, sinova, braće, mi smo sinoć bili Jedno, bili smo jedna duša, jedno srce i pripadali smo jedni drugima, ne mogu zaboraviti kakve divne riječi imaju ti ljudi za mene i moj glas, sa koliko pažnje oni to sve pomno proprate, hvala mom Marku i Goranu što su bili dijelom ove noći i sa mnom na sceni, silno smo se zabavljali, bila je to Oda ljubavi prema muzici i pravi lijek za dušu. Hvala mojoj Snežani Burzan i cijeloj organizaciji KIC-a na perfektno odrađenom poslu, prijateljstvu, ljubavi i pažnji prema meni. Dubok naklon voljena Podgorice. Hvala divni ljudi, vi ste moja Ljubav”.

Nakon četiri uspješna albuma, Božo Vrećo će ove godine izdati svoj peti autorski album na kojem će naglasak biti na saradnji sa vrhunskim muzičarima svjetskog glasa. Nakon što je izdao i autobiografski, lirski roman u formi dnevnika, pod nazivom “Mila”, koji je bio jedan od najprodavanijih u Bosni i Hercegovini, uskoro će biti objavljena i njegova druga knjiga.

Ma.D.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!