Branko Đurić Đuro: Kako sam Bred Pita naučio da igra ćize-blize

75313_branko-djuric-i-bred-pit-foto-drazen-kokoric-120110043_ff-e1515951507879.jpg

Đuro se sa popularnom glumicom Anđelinom Džoli i njenin nekadašnjim suprugom Bredom Pitom upoznao tokom snimanja filma “U zemlji krvi i meda”. Ostvarili su odlične prijateljske odnose, piše espreso.rs

“Moja supruga Tanja bila je sa mnom na snimanju i čak je više i od mene oduševljena Anđelinom, pošto su se dobro slagale. Ćerka Zala takođe je bila na setu i bilo je veoma zanimljivo, a i neobično kada smo Bred, Anđelina, ona i ja sjedjeli na jednoj stanici i pili čaj. Anđelina je gledala Zalu i komentarisala da ne zna da li liči više na Tanju ili mene. Ja sam joj rekao: “Vidiš da je lijepa na mene”, a Bred je počeo glasno i teatralno da se smije. Zala je samo rekla: “Tata, meni je neobično da Anđelina Džoli pita na koga više ličim”, prisjeća se Branko koji je saradnju sa ovo dvoje popularnih holivudskih glumaca započeo na njihov poziv.

Foto: Dražen Kokorić

“Gledali su sve moje filmove, čak i one koje sam snimao u Italiji. Na kraju je ispalo da je Bred gledao više mojih nego ja njegovih ostvarenja. Kada smo razgovarali, imao je više pitanja za mene nego ja za njega. Bio sam u Londonu kod poznate kasting menadžerke, ona mi je rekla da se za mene interesuje velika zvijezda koja bi voljela da igram u njenom filmu. Poslije nekoliko mjeseci saznao sam da je riječ o Anđelini, a u međuvremenu mi je poslala e-mail. Dopisivali smo se, a ja sam joj sugerisao kako bi neke scene u filmu trebalo da izgledaju”, otkriva glumac koji će snimanje filma u Budimpešti pamtiti po nizu anegdota.

Foto: Story press

“Tokom dva mjeseca imao sam 27 dana snimanja koja su trajala bukvalno po cijeli dan i bilo je iscrpljujuće. Anđelina je stvarno prijatna osoba. Kada smo se prvi put vidjeli, komentarisala je da ima osećaj da se poznajemo već sto godina. Komunikativna je, draga i mila. Njih dvoje su ljudi koji odišu čovječnošću. Njeno angažovanje u humanitarnom radu nije gluma jer je ona stvarno takva. Sa Bredom sam se na setu igrao ćize-blize, a riječ je o staroj sarajevskoj igri – bacanju novčića što bliže određenoj crti. Poznat sam po tome da na snimanjima uvijek smišljam neke igre, tako da ih ni ovaj put nije nedostajalo. Bred ima hiljadu fotoaparata i non-stop je nešto fotografisao. Došlo je do toga da smo morali da mu kažemo: “Daj Bred, ostavi nas malo na miru”, sumira svoje utiske popularni Đuro.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!