Crnogorski gitaristi izdaju CD za prestižnu svjetsku izdavačku kuću

c5949b98a954ba20a6a6d17790280cde_XL.jpg

Crnogorski gitaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević u julu ove godine izdaju CD autorske muzike ‘The Sea’ za jednog od najvećih svjetskih izdavača klasične muzike, Naxos Records.

Pored prethodno dva veoma uspješna koncerta u Karnegi holu u Njujorku, na kojima su takođe izvodili isključivo svoju autorsku muziku, ovo je jedan od najznačajnijih uspjeha u istoriji crnogorske umjetnosti i kulture, jer će se prvi put djela crnogorskih kompozitora naći u tako značajnog svjetskog izdavača.

Izdanje za Naxos Records, čija distribucija pokriva cio svijet, predstavlja jedan od najznačajnijih doprinosa kulturnom identitetu naše zemlje u svijetu, jer su gitaristi izdavanjem ovog albuma postali priznati ne samo kao izvodjači, nego, mnogo značajnije od toga, i kao kompozitori i stvaraoci.

Više od četvrt vijeka Bulatović i Nikčević oduševljavaju domaću i inostranu publiku svojom jedinstvenim originalnim kompozicijama, koje dijele zajedničku nit crnogorske tradicionalne muzike, filmske muzike i savremenih muzičkih pravaca, uz flamenko i balkanske ritmove, njihova muzika iznova oživljava nametljive slovenske melodije i atmosferu Mediterana i Bliskog istoka.

Kompakt disk ‘The Sea’ će na tržištu cijelog svijeta pojaviti 13. jula 2018. godine.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!