Današnja omladina ne razumije “Prijatelje”

#Muzika,FilmITv #Milenijalci #Omladina #Prijatelji #Problem #Serija

friends.jpg

Vjerovali ili ne, ali došao je dan kada su milenijalci na Netflixu brendirali seriju “Prijatelji” kao “transofobičnu“, “homofobičnu“ i “seksističku“.

Iako se prikazivala na televiziji sve do 2004. godine i nebrojeno puta nakon toga reprizirala, serija “Prijatelji“ se tek krajem prošle godine pojavila na Netflix-u u Velikoj Britaniji.

Jedna od omiljenih serija svih vremena, ipak nije previše oduševila milenijalce, posebno pripadnike LGBT populacije koji su izjavili da su se osjećali “neprijatno“ kada je Čendler u jednoj epizodi bio zabrinut zašto ga vide kao gej muškarca ili pravio šale na račun homoseksualaca.

Seksistički momenat je bio kada je Rejčel unajmila prelijepu mušku dadilju za svoju ćerku Emu koju Ros nije mogao da podnese jer je muško.

Takođe, publika smatra da je Rejčel trebalo da dobije otkaz zbog seksualnog uznemiravanja asistenta koji nije kvalifikovan za poziciju, a posao je dobio samo zato što je ona htjela da se zabavlja sa njim.

A tu je i kontroverzna veza između Monike i prijatelja njenog tate koji je više od 20 godina stariji.

Danas se smatra da je nefer što je predstavljeno problematičnim to što je Monika bila tužna i debela kad je bila dijete.

Novi gledaoci “Prijatelja” smatraju lošim što u seriji nema glumaca druge boje kože osim bijele.

I tako je serija koja se emituje više od 20 godina označena kao problematična, šta vi mislite o tome?

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!