Dino Šaran: Radujem se druženju sa Buksovcima

#Muzika,FilmITv #DinoŠaran #LetuŠtuke

dino-saran100.jpg

“Ploča će izaći počekom sljedeće godine, a do tada ćemo objaviti još dva ili tri singla i spota. Ovo je uglavnom i vrijeme singlova, kada LP i nema neku veliku važnost”, istakao je Dino Šaran.

Sarajevski bend Letu Štuke, nakon kraće pauze, polako se vraća koncertnim, a usput i studijskim aktivnostima prvom u prilog je večerašnji koncert u Podgorici, ispred platoa CNP-a od 23 časa, a drugom numera “Bože zdravlja”, za koju su uradili i spot, koji je na Jutjubu za dan skupio 16.000 pregleda.

“To je pjesma koja otvara album i moj je opis dugogodišnjeg odsustva sa scene. Nema potrebe da je raščlanjujemo i objašnjavamo, mogu reći da je lična i da bih volio da svakome bude lična koliko je i meni, pa kako je ko doživi”, objašnjava frontmen Dino Šaran na početku razgovora za DN.

NE PRISTAJEM NA KOMPROMISE U MUZICI

Novi spot i numera izazvali su pozitivne reakcije na Jutjubu, pa su se nerijetki pitali šta se dešavalo sa bendom posljednjih godina.

“Ništa se nije posebno dešavalo, jednostavno nas nije bilo na sceni, imali smo neke personalne promjene. Umjesto Đanija Pervana imamo novog bubnjara. To je normalna stvar u muzici. U međuvremenu smo radili na novoj ploči, htjeli smo da ostanemo na istoj liniji, ne popustimo, tako da nismo pravili neke prevelike kompromise”, kaže Šaran i otkriva da ploču treba očekivati početkom naredne godine.

“Ploča će izađi počekom sljedeće godine, a do tada ćemo objaviti još dva ili tri singla i spota. Ovo je uglavnom i vrijeme singlova, kada LP i nema neku veliku važnost”, otkriva muzičar, koji će večeras sa bendom gostovati na premijeri filma organizacije The Books of Knjige, što je u stvari povod podgoričkog koncerta.

RADUJEM SE DRUŽENJU SA BUKSOVCIMA

“Večeras ćemo gostovati na premijeri filma. Imao sam priliku da vidim trejler, čak je bilo prilike i za film u Sarajevu, ali zbog obaveza oko koncerta, nisam mogao da prisustvujem prikazivanju, tako da se veoma radujem večerašnjem druženju”, kaže frontmen Štuka, koji po sjajnoj atmosferi pamti podgoričku, ali i uopšte crnogorsku publiku.

“Publika u Crnoj Gori je posebna, sjećam se naročito koncerta u Virpazaru, mada moram izdvojiti nikšićku publiku koja je naročito vatrena, tako da se uvijek rado vraćamo vašim ljudima. Sjutra Podgoričani neće imati priliku da čuju nove numere, već ćemo svirati stare pjesme, jer smo ipak drugim povodom tu”, istakao je Dino.

HRABAR POTEZ KOTORSKE UPRAVE

Letu štuke ćemo, osim u Podgorici, imati priliku da čujemo i na dočeku Nove godine u Kotoru, kada će svirati u društvu regionalnih velikana rokenrola Partibrejkersa, Discipline kičme, Leta 3, Obojenog programa i drugih.

“To je veoma hrabar potez kotorske uprave i u svakom slučaju ga pozdravljam. Šteta je što nema možda nekih mlađih koji će odmijeniti nas starije, ali u svakom slučaju, to je spisak izvođača kakav se samo može poželjeti”, kaže Šaran.

ČVRSTA RUKA DIRIGUJE SVIJETOM

Na kraju, u Šaranovim tekstovima uvijek je lako prepoznati crtu društvene angažovanosti, a on je na kraju razgovora prokomentarisao i trenutna dešavanja koja drže Evropu i Balkan u stanju pripravnosti.

“Nacionalizam je latentan na ovim prostorima, mada mislim da je tako i svuda u svijetu. U zapadnoj civilzaciji to je malo i prikriveno nekom političkom korektnošću i nije toliko javno. Imamo i drugi primjer, a to su dešavanja u Kataloniji ovih dana, gdje i nije sve u nacionalizmu, već postoji čvrsta ruka koja diriguje cijelim procesom. Balkan je ipak jedna potpuno drugačija priča, mislim da je sve proizvod jednog spina i da sve ovo nema nikakve veze sa realnošću. A narod je uvijek narod, masa je uvijek bila protiv čovjeka”, zaključio je sagovornik.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!