Dubioza kolektiv objavili novi album

#Muzika,FilmITv #DubiozaKolektiv #NoviAlbum

2016-02-15-1455574140-218534-dubiozakolektivgoranlizdeksheep1-1000x555.jpg

Prošlo je četiri godine od posljednjeg izdanja Dubioze kolektiva, a tamo gdje je “Apurdistan” stao, nastavlja novi album “Pjesmice za djecu i odrasle” sa devet novih pjesama, prenosi headliner.rs.

Album je najavljen singlovima “Himna generacije” i “Treba mi zraka” koji su za kratko vrijeme osvojili naklonost publike.

“Ovaj album uradili smo sa lakoćom, za svega četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali sa YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a sa još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti ovi iz udruženja za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini”, komentariše bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu “Pjesmice za djecu i odrasle” ugostila bosanski bend Helem Nejse na pjesmi “Pionirska”, u pjesmi “Autopilot” pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl “Treba mi zraka” je pjesma koju je Dino Dvornik započeo, a Dubioza završila 15 godina kasnije.

Omot albuma ilustrovao je Dobrosav Bob Živković, na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama.

CD će biti objavljen, osim u standardnom formatu, i kao slikovnica za djecu i odrasle.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!