Evropska premijera filma Aleksandra Vujovića

#AleksandarVujović

Film “As trains go by”, crnogorskog reditelja Aleksandra Vujovića, imaće svoju evropsku premijeru na SEE Film Festivalu u Berlinu i Parizu.

Aleksandar Vujović je crnogorski reditelj i producent

Film je uvršten u zvaničnu takmičarsku selekciju za kratkometražni igrani film i biće prikazan u okviru oba festivalska programa.

“As train go by” je sniman u Njujorku, a angažovani glumci odabrani su na kastingu koji je rađen na Njujorskoj filmskoj akademiji, pa je tako glavna uloga pripala brazilskom akteru Felipe Venturi, a glume još i Andreza Ortiz i Jackeline Salomao. U pitanju je autorski projekat čiju režiju, produkciju, scenario i montažu potpisuje Aleksandar Vujović.

Na festivalu “SEE a Berlin” biće prokazan od 25. do 28. maja, a na na “SEE a Paris” 3. juna u Le Palace. Nakon projekcije, sa režiserom filma, biće organizovana Q & A sesija sa publikom u Parizu.

“As train go by” govori o mladiću opterećenim ljubavnom vezom iz prošlosti koju nije prebolio i koja na njega ima snažan uticaj. Pritisnut osvrtanjima na prošlost, junak priče pokušava da prevaziđe svoje unutrašnje nezadovoljstvo.

Film je rađen u crno-bijeloj tehnici, ne sadrži dijaloge, a sniman je na filmskoj traci 35 mm.

Direktor fotografije je Rodrigo F. Rojo, a originalnu muzičku kompoziciju radio je Nemanja Bečanović. Asistent reditelja bio je Vivek Rangachari, a koproducent Vladimir Vučinić. Za obradu zvuka i mix bio je zadužen Jovo Kljajić, a grading & telecine Filip Orlandić.

Aleksandar Vujović je crnogorski reditelj i producent.

Na Akademiji Umjetnosti Di Brera u Milanu završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije, odsjek Nove tehnologije umjetnosti – Kinematografija i video.

Tokom, stalnog sedmogodišnjeg boravka u Milanu realizovao je mnogobrojene projekte u oblasti audiovizuelnih komunikacija, između ostalog za multinacionalne kompanije kao što su Mediaset (Rete 4) i Diesel. Za institucije kao što su Akademija Umjetnosti Di Brera – Milano, Nacionalni Sindikat (CGIL – Lombardija), More Than Zero Crossmedia Festival – Milano.


Krajem 2009.godine i početkom 2010.godine, u svojstvu supervizora predvodio je tim koji realizuje 3D virtuelnu rekonstrukciju auto-puta “Pedemontana“ (projekat od opšteg nacionalnog značaja, jedan od najskupljih u sjevernoj Italiji u poslednjih 40 godina).

Na Njujorškoj filmskoj akadiemiji završio je semestar Master programa za režiju. U tom periodu realizovao je kratkometražni (autorski) igrani film “The Last Gift“ u saradnji sa tom akademijom.

Režirao je prvu multimedijalnu predstavu sa elementima 3D-mapping-a na području cijele Jugoistočne Evrope. U pitanju je predstava “U istom gnijezdu pod kraljevskim brijestom” u produkciji “Andromeda pictures”.

Krajem 2012. godine, potpisao je i režiju interaktivne multimedijalne predstave “Legenda o gradu”.

Predsjednik je i osnivač producentske kuće “Andromeda Pictures”.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!