Film o životu Vitni Hjuston naišao na lavinu kritika

1242911076001_4902682047001_et-WhitneyHologram-051916-hulu.jpg

Na svjetskim kino-platnima pojavio se novi dokumentarni film pod nazivom “Vitni”, režisera Kevina Mekdonalda, koji govori o životu slavne pop pjevačice Vitni Hjuston.

Film je naišao na lavinu kritika jer po riječima obožavalaca ne prikazuje stvarni život slavne pjevačice, već je konkretno okrenut samo njenoj muzičkoj karijeri.

Obožavaoci su putem društvenih mreža iskazali nezadovoljstvo zbog ovog ostvarenja i tvrde da je režiser trebalo mnogo više prostora da posveti njenoj zavisnosti o drogama i tragičnoj smrti.

Ipak, tvorac filma ističe da njegov cilj nije bio da prikaže demone s kojima se Vitni Hjuston borila, već da isključivo prikaže njenu muzičku karijeru i uticaj koji je ona ostavila na muzičku scenu.

Slična ostvarenja objavljena ranijih godina koja su govorila o umjetnicima poput Ejmi Vajnhaus, Dženis Džoplin, Kurtu Kobejnu i Džimiju Hendriksu su bila fokusirana isključivo na zavisnost ovih zvijezda od narkotika.

“Meni je dosta toga. Zašto muzički dokumentarci jednostvano ne bi slavili umjetnost? Dejvid Bouvi je zadužio svijet svojom umjetnošću, zamislite da se umjesto njegovog rada mi bavimo njegovim porocima”, rekao je Kevin Mekdonald, režiser filma o Vitni Hjuston.

Tvorac novog dokumentarnog filma je dodao da su najveći muzički filmovi u istoriji kinematografije prikazali kulturološki uticaj koji su zvijezde ostavile i da je ovo bio bitniji faktor od samog prikaza života tragično preminulih zvijezda.

S njegovim mišljenjem se slažu i filmski kritičari, koji dodaju da je glavni problem kod ovih dokumentarnih filmova to što se previše pažnje posvećuje tragičnim sudbinama, a karijera se stavlja u drugi plan.

“Problem sa dokumentarnim filmovima je što oni uvijek imaju tragičan kraj. S umjetničkog stava oni treba da prikažu tragediju koju zvijezde dožive, ali konačni zaključak u filmovima treba da bude njihovo iskupljenje”, stoji u komentaru jednog filmskog kritičara.

“Naravno, nema baš svako sreću da preživi. San o iskupljenju je često san budala i to je zapravo tragedija. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se muzički dokumentarni filmovi počnu fokusirati na fascinantne živote koji su zvijezde vodile, a ne na njihove smrti”, zaključio je Kevin Mekdonald.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar