Filmske kritike kao da nema

#GojkoBerkuljan

Crnogorska kinematografija je tek počela da se razvija, a filmske kritike kao da nema, kazao je mladi crnogorski režiser i jedan od osnivača agencije Trust, Gojko Berkuljan tokom predavanja na Univerzitetu Mediteran na temu „Crnogorski filmski talas“.

Berkuljan: Crnogorska kinematografija tek počela da se razvija

Predavanju je prisustvovao Rektor Univerziteta Mediteran prof. dr Janko Radulović, dekani, profesori i više od 100 studenata.

U diskusiji sa Biljanom Vušović sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti, Berkuljan je naglasio bitnost zaboravljanja, tj. odvajanja režisera od nekih prošlih vremena i fokusiranje na sadašnjost i realne probleme koje trenutno imamo u društvu kojima bi se trebalo pozabaviti.

„Ima nekoliko novih, mladih režisera koji su uspjeli da se odvoje od prošlosti i koji ne žele da snimaju filmove zato što smatraju da je to nešto što će im donijeti mnogo novca i slave, već zato što su se u njima probudili prkos i inat“, kazao je Berkuljan.

Put do realizacije njegovog dugometražnog prvijenca, filma „Iskra, je, kako kaže, bio dug sa pauzom od dvije godine između dva seta snimanja i sve to zbog nedostatka novca.

Berkuljan je prisutne pozvao da pojete podgorički Film festival i odgledaju Iskru, večeras, (08. decembra) od 20:30 u KIC-u „Budo Tomović“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!