Filmske kritike kao da nema

#GojkoBerkuljan

Crnogorska kinematografija je tek počela da se razvija, a filmske kritike kao da nema, kazao je mladi crnogorski režiser i jedan od osnivača agencije Trust, Gojko Berkuljan tokom predavanja na Univerzitetu Mediteran na temu „Crnogorski filmski talas“.

Berkuljan: Crnogorska kinematografija tek počela da se razvija

Predavanju je prisustvovao Rektor Univerziteta Mediteran prof. dr Janko Radulović, dekani, profesori i više od 100 studenata.

U diskusiji sa Biljanom Vušović sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti, Berkuljan je naglasio bitnost zaboravljanja, tj. odvajanja režisera od nekih prošlih vremena i fokusiranje na sadašnjost i realne probleme koje trenutno imamo u društvu kojima bi se trebalo pozabaviti.

„Ima nekoliko novih, mladih režisera koji su uspjeli da se odvoje od prošlosti i koji ne žele da snimaju filmove zato što smatraju da je to nešto što će im donijeti mnogo novca i slave, već zato što su se u njima probudili prkos i inat“, kazao je Berkuljan.

Pročitajte još:   Ljubica iz Nikšića ima milion razloga da postane zvijezda (VIDEO)

Put do realizacije njegovog dugometražnog prvijenca, filma „Iskra, je, kako kaže, bio dug sa pauzom od dvije godine između dva seta snimanja i sve to zbog nedostatka novca.

Berkuljan je prisutne pozvao da pojete podgorički Film festival i odgledaju Iskru, večeras, (08. decembra) od 20:30 u KIC-u „Budo Tomović“.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!

Ostavite komentar