Franka Baletić predstavlja Hrvatsku na Evroviziji

MG_1981.jpg

Pjevačica Franka Batelić, predstavljaće Hrvatsku na Evroviziji, pjesmom “Crazy” koju je sama napisala, prenosi Jutarnji list.

Franka kaže joj je učešće na Evroviziji san od malih nogu.

“S dvije sam godine pred televizorom, s daljinskim upravljačem umjesto mikrofona, nabadala stihove pjesme Tonija Cetinskoga ‘Nek ti bude ljubav sva’, kada nas je 1994. godine predstavljao na Eurosongu. Mami i tati tada sam ushićeno govorila: ‘Tako će i Aka, tako će i Aka’. Ta djevojčica u meni nikada nije prestala sanjati. I sada se san ostvaruje. Predstavljaću Hrvatsku na Eurosongu. Moj tim i ja smo svjesni odgovornosti koju ovo predstavljanje donosi, spremni smo na izazov i daćemo baš sve od sebe da u Portugalu u maju Hrvatsku predstavimo na najbolji mogući način”, poručila je 25-godišnja Franka za HRT.

“Teško mi je riječima opisati ‘Crazy’. Mogu samo reći da je drugačija od drugih i da se takva pjesma još nikad nije takmičila na Eurosongu. Nije ni balada, nije ni brza pjesma, nego nešto između, ali nadasve je specifična i modernog zvuka. Za produkciju pjesme je zaslužan i Denis Mevlja, s kojim sam radio nove pjesme za Luku Nižetića i Indiru Levak te Frankin hit ‘S tobom’, pa se, uslovno rečeno, može reći da smo i pjesmu ‘Crazy’ radili u tom pravcu”, kaže kompozitor Branimir Mihaljević koji je Hrvatsku na Eurosongu već predstavljao 2010. godine kada su njegovu pjesmu ‘Lako je sve’ otpjevale djevojke iz skupine Feminnem.

Franka se pjevanjem bavi od treće godine, a za svoj je rad višestruko nagrađivana. “Ružom u kamenu” 2008. godine osvojila je nagradu gledalaca na Hrvatskom radijskom festivalu (HRF), a ta je pjesma osvojila i ljubitelje Evrovizije.

Godinu poslije na Dori je izvela “Pjesmu za kraj”, a hrvatski ljubitelji Evrovizije drugi su je put izabrali za predstavnicu na takmičenju OGAE Song Contest.

Na Doru je išla i s pjesmom “Na tvojim rukama”. Ove se godine nije morala takmičiti, nego ju je HRT internom odlukom odabrao za predstavnicu naših komšija.

Crna Gora će svog predstavnika izabrati na festivalu Montevizija koji će biti održan 17. februara.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!