Ko se sjeća serije “Sedmo nebo”?

1003412_512672912121098_914692615_n.jpg

Serija Sedmo nebo (7th Heaven), doživjela je veliku popularnost na našim prostorima devedesetih godina, a prikazivala se od 1996. do 2007. godine i ponijela epitet najduže porodične drame u istoriji televizije CW.

“Sedmo nebo” je zapravo bila i najgledanija serija koju je The WB ikada prikazivala.

Svi se još sa osmjehom sjećaju Erika Kemdena koji radi kao sveštenik u crkvi u Glenouku i oženjen je Eni sa kojom ima čak sedmoro djece – Meta, Meri, Lusi, Sajmona, Ruti i blizance Sema i Dejvida, koje odgajaju u protestantskom duhu.

Serija se trudila da prikaže moralne vrijednosti života i svaka epizoda je nosila neku određenu pouku. Takođe, prikazivala je razne probleme društva i ljudi i bila je vrlo realna, što pokazuje činjenica da su Kemdenovi ponekad imali porodičnih i finansijskih problema.

Poučne lekcije o životu i vrijednosti porodice uticale su i na gledaoce, pa se mnogi i dalje sjećaju ovih glumaca i nezaboravnih scena.

Erik i Eni kao roditelji su se trudili da balansiraju između potreba sedmoro djece i bračne romantike, a poput modernih roditelja nosili su se sa svim: od trauma iz djetinjstva do mladenačkih obreda zrelosti, pružavši djeci jak osjećaj ljubavi.

Naučili su da je potreban dobar smisao za humor i velika domišljatost da bi se uravnotežile konfliktne potrebe od ljubavnih tinejdžerskih problema, škole, društva i ostalih izazova koje život nosi, pa su i nas gledaoce naučili da se samo velikim poštovanjem i razumijevanjem može sve riješiti.

Serija bila i savršena odskočna daska za glumicu Džesiku Bil koja je igrala jednu od Kemdenovih ćerki, a koja je sada jedna od najpoznatijih glumica u Holivudu.

Iako serija o svešteniku, njegovoj ženi i sedmoro djece nikad nije globalno doživjela veliki rejting i kritičke pohvale, svakako će ostati upamćena među gledaocima po doživljajima ove velike porodice.

S.B.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!