Milena Dravić: Mnogih sam se stvari odrekla zbog glume

#Muzika,FilmITv #DraganNikolić #Gluma #MilenaDravić

17872.jpg

Ako bi se nabrajali svi filmovi, televizijske serije i pozorišne predstave kojima je svoj doprinos dala čuvena glumica Milena Dravić, mogla bi čitava jedna serija da se izmontira. Publika i bez podsjetnika poznaje sve Milenine glumačke bravure i svaku nijansu njenog talenta jer se pred kamerama i na sceni uvijek nesebično davala. Možda je samo manje poznat njen privatni život, čije je detalje čuvala za sebe i svog životnog saputnika Dragana Nikolića, od koga ju je sudbina zauvijek razdvojila prije nešto manje od dvije godine. Njihov brak odavao je utisak savršenog, a tome su i sami doprinosili tkajući u njega, pored ljubavi, i svako svoje profesionalne uspjehe.

“Prije svega sam vodila računa o svojoj porodici i njih nikad nisam mogla da sklonim sa strane. Moji najbliži su mi bili imperativ u životu, oni su mi davali i snagu, a onda i moj Dragan, koji je uvijek stajao uz mene, štitio me i davao mi podršku i sigurnost. E sad, što se ja nisam mnogo provodila, uživala u životu i jurcala na sve strane, druga je priča. Naravno, sve umjetničke događaje sam pratila, ali ono što se narodski kaže “kafanica, sudnica, ludnica”, toga nije bilo. Ako sam i imala slobodno vrijeme, trošila sam ga na to da pratim rad svojih kolega, da pogledam dobru predstavu, film i festival. Da se nisam tako ophodila prema privatnom životu, ne bih mogla da postignem u poslu sve što jesam. Ali za svoje najbliže uvijek sam bila tu, uzvraćala sam svakome ko mi je pomogao i dala za njih sve od sebe. Da sam u nekim trenucima za njih mogla i život da dam, učinila bih to”, ispričala je umjetnica.

“Kad sam počela da radim, shvatila da prema poslu koji sam dobila, a koji volim i koji sam obožavala, moram da budem maksimalno odgovorna, baš kao i prema saradnicima. Jesam se odrekla mnogih stvari u životu, ali moralo je tako da bude da bi danas moja karijera bila zaokružena i krunisana ovom veličanstvenom nagradom Dobričin prsten”, istakla je Milena.

Osvojila Dobričin prsten
FOTO: Dragana Udovičić Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!