Miša Janketić: Gatara u Crnoj Gori mi je prorekla popularnost

ayqk9kpTURBXy80MGQ3MWM4ZmE0MjAxOThlNWJhZjU2NjViODZmZTE3NS5qcGeRlALNBLAAwoGhMQI.jpg

Glumac Miša Janketić ispričao je u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ kako mu je čuvena gatara u Crnoj Gori gledala u dlan kada je još bio dječak. Uzela mu je dlan, stavila crveni konac i ispričala da ga čeka velika popularnost.

“Ne vjerujem u te stvari. Boravio sam kao dijete kod babe i strine u Crnoj Gori gdje imamo imanje, a tamo dolaze romi – čergari. Među njima bila je i jedna žena, gatara, supruga bembaše odnosno vođe plemena. Imala je oči različite boje. Došla je da traži od moje strine nešto novca i da joj gleda u dlan. Tu sam se našao ja i ona me je pozvala k sebi, a ja sam bio radzoznao. Uzela mi je dlan, stavila crveni konac preko njega i rekla strini “Blago tebi Ive. Znaš li kakav će ovo čovjek da bude, pa njega će da zna cijela Jugoslavija”. Strna joj je dala par krompira, a ona je bila u pravu jer me je jedno vrijeme zaista znala cijela Jugoslavija”, ispričao je Janketić.

Otkrio je da ga je strina podigla jer je rano ostao bez majke. Ona je, kaže Miša, dočekala da vidi njegovu popularnost.

“Dočekala je da vidi to, ali je dugo čekala da postanem otac, da imam sina. Umrla je godinu nakon njegovog rođenja, a prvoj ćerki dao sam ime po njoj”, ispričao je legendarni glumac.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!