Mladen Nelević bijeg od glume našao u vinogradu kraj Podgorice

#Muzika,FilmITv #Glumac #MladenNelević #Podgorica #Ubli #Vinograd

684501_mladen-nelevic-glumac-film-kultura-umetnost-umetnici_ls.jpg

I danas bi, poslije karijere duge više od tri decenije, Mladen Nelević bez dileme izabrao glumu. Ona mu je, kaže, donijela najviše radosti. Iako život na sceni ima i svoju težinu, nekako je to uspio da prebrodi kroz igru koja ga i sada inspiriše da priželjkuje nove izazove i iskušenja. Svoje umijeće pokazao je kroz lepezu različitih uloga u brojnim domaćim ostvarenjima.

Trenutno Mladena gledamo kao začetnika prve srpske kraljevske dinastije, u seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine”. A zbog velikog interesovanja publike za ovaj dugo očekivani projekat, u žižu javnosti dospio je od dana prikazivanja prve epizode.

“Kada su mi ponudili da odigram lik Stefana Nemanje obradovao sam se, jer za mene je svaka uloga radost. E sad, poslije iskustva sa Njegošem, koga sam glumio u “Vuku Karadžiću”, negdje sam znao da je ova ponuda mač sa dvije oštrice. Koliko sam bio oduševljen, osjećao sam i veliku odgovornost. Tema je izuzetno osjetljiva, posebno u ovom vremenu burnih nacionalnih previranja, tako da je čak bilo i hrabro upustiti se u takvu avanturu. Znate, čini mi se da naš narod sve te ličnosti ne doživljava više kao istorijske, nego kao mitove, ikone. Valjda je vrijeme to učinilo, da ih ne pamtimo kao ljude, od krvi i mesa, već smo cijelu priču podigli na viši nivo. Tako, danas, svako od nas ima svoju sliku Stefana Nemanje, Svetog Save, Stefana Prvovjenčanog… I onda čovjek može da dubi na trepavicama, sa raznim vještinama, da bi što realnije predstavio te likove, ali ne vrijedi, uvijek će biti onih koji su nezadovoljni. Mnogi su ubijeđeni, jer im je tako servirano, da smo u to vrijeme jeli zlatnim viljuškama i kašikama. Onda kad narod vidi da u scenama toga nema, čitav svijet im se sruši, kao da je u escajgu suština. Tako pada sena na sve što radiš. Čak i naši istoričari ne mogu da se slože oko toga kako je i šta bilo”, objašnjava Nelević.

Bijeg od napornog tempa koji gluma nosi, Nelević nalazi u vinogradu koji ima nadomak Podgorice.

” U posljednje vrijeme prešao sam mnogo kilometara, bio sam nekoliko dana u Minhenu, Beču, Ljubljani… Jedva sam čekao da se vratim u ovu prirodu i resetujem se”, navodi glumac, dugogodišnji član ansambla podgoričkog Gradskog pozorišta.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!