Montevizija će biti održana 17. februara

MONTEVIZIJA-1.jpg

Konkurs za Monteviziju, odnosno izbor predstavnika za Pjesmu Evrovizije završen je 15. decembra, a na adresu RTCG je stigla 31 prijava. Predstavnik Crne Gore na Eurosongu ovoga puta biraće se drugačijim sistemom.

Na večeri Montevizije, koja će se održati 17. februara sa početkom u 20 sati, gledaoci će izabraće predstavnika Crne Gore za Pjesmu Evrovizije koja se održava u Lisabonu.

O pjesmama koje će se takmičiti je odlučivao petočlani žiri, a glavni kriterijumi su bili kvalitet kompozicije, teksta, kao i produkcioni potencijal kompozicije.

Prošle godine, Crnu Goru na Eurosongu je predstavljao Slavko Kalezić. On je uspio da skrene pažnju na sebe svojim ekscentričnim nastupima i stajlingom.

“Ne mogu da vam opišem kolika je količina sreće, zadovoljstva i ispunjenosti u mojoj duši i srcu. I tako punih 10 godina. Od prvog profesionalnog projekta. Deset godina stvaranja umjetnosti, realizovanja umjetničke vizije. I danas sam tu gdje jesam. Predstavljam Crnu Goru na Eurosongu 2017. Ostvaren još jedan san. Godinama ulažem u sebe. Konstantno se nadograđujem. Psihofizički. Svakodnevno. Inspirišem se iz minuta u minut. Vjerovao sam u viziju umjetnika koji raste u meni. Uvijek sam govorio sebi tebi je umjetnost život. Misija koja će ostavljati trag i uticati na promjene u društvu. Imaš toliko ljubavi da mijenjaš svijet. Ujedinjuješ ljude. Stvaraš svoju publiku. Ekstremno inteligentnu publiku. I desilo se. Moji životni principi su van okvira ovozemaljskog. Moja snaga se može mjeriti snagom prirode”, rekao je Slavko povodom svog učešća na Eurosongu.

Publici će se predstaviti pet izvođača i interpetiraće kompozicije koje je odabrao stručni žiri u sastavu – Dejan Božović, Vladimir Maraš, Slaven Knezović, Ismeta Dervoz i Kornelije Kovač.

Žrijebom je odlučeno da će redosljed na “Monteviziji” biti:

“Dišem”
Autor muzike: Michael James Down
Autor teksta: Nina Petković
Aranžman: Jonas Gladnikoff
Izvođač: Nina Petković

“Poljupci”
Autor muzike: Slavko Milovanović
Autor teksta: Ljubiša Martinović
Aranžman: Vladan Popović Pop i Marko Milatović
Izvođač: Ivana Popović Martinović

“Inje”
Autor muzike: Vanja Radovanović
Autor teksta: Vanja Radovanović
Aranžman: Božidar Bole Martinović
Izvođač: Vanja Radovanović

Neželjena”
Autor muzike: Aleksandra Milutinović
Autor teksta: Aleksandra Milutinović
Aranžman: Darko Dimitrov
Izvođac: Katarina Bogićević

“Dušu mi daj”
Autor muzike: Mirsad Serhatlić
Autor teksta: Milan Minjo Perić
Aranžman: Mario Pajić
Izvođač: Lorena Jankovic

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!