Na ovogodišnjoj Mostri 21 film

#DžulijenMur #DženiferLorens #HelenMiren #RobertRedford

Reditelji iz 10 zemalja predstaviće 21 film u nadmetanju za „Zlatnog lava“ na 74. filmskom festivalu u Veneciji koji počinje sjutra.

Foto: Beta/AP

Crvenim tepihom će proći Džejn Fonda i Robert Redford, kao i Met Dejmon, Itan Hok, Dženifer Lorens, Helen Miren, Frensis Mekdormand, Havijer Bardem, Mišel Fajfer i drugi.

Fonda i Redford će 1. septembra dobiti „Zlatnog lava“ za životno djelo, a van konkurencije će biti prikazan film „Our souls at Night“ reditelja Riteša Batre, u kom oni igraju glavne uloge.

Na Mostri će u takimčarskom programu biti prikazani filmovi pet Amerikanaca, četiri Italijana, dva Britanca, tri Francuza, dva Kineza i po jednog meksičkog, australijskog, izraelskog, libanskog i japanskog reditelja.

Ovogodišnju Mostru otvoriće film „Downsizing“ američkog reditelja Aleksandera Pejna, koji će biti prikazan van konkurencije.

Foto: Beta/AP

Među najiščekivanijima je film „Suburbicon“, najnovije rediteljsko ostvarenje Džordža Klunija Scenario potpisuju Kluni i braća Koen, a glavne uloge tumače Met Dejmon i Džulijen Mur.

Potencijalni hitovi su i filmovi „Mother!“ Darena Aronofskog i „The Shape of Water“, koji je režirao Giljermo del Toro.

Festival će 9. septembra zatvoriti film „Outrage Coda“ japanskog reditelja Takešija Kitana. Reditelji Mišel Franko, Edgar Rajt i Tajvanac Jonfan kao i glumice Rebeka Hol, Ana Muglalis i Žasmin Trinka biće članovi žirija kojim će ove godine predsedavati američka glumica Anet Bening.

Italijanski glumac Alesandro Borgi stiže nafestival

Mostra je pored filmskog festivala u Kanu i Berlinu, jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!