Najbolje što muzika može je da sav bol pretoči u pjesmu

#Muzika,FilmITv #MilanStanković #Pjesma #SevdahBaby

SevdahBABY-Milan.jpg

Nakon višegodišnje uspješne saradnje sa Đurđinom Radić Djixx, ali i neuspješnog eksperimentisanja sa Ksenijom Knežević, SevdahBaby ponovo sačinjava samo jedan čovjek producent i di-džej Milan Stanković, koji je na najbolji način koji zna predstavio promjene u bendu novom numerom”Bit”.

“Tekst za “Bit” nastao je jedne besane noći, kao što i kaže prvi stih u pjesmi. Desila su mi se neka razočarenja, jedno od mnogih u toku posljednje godine i imao sam inspiracije na pretek. Te iste noći i jutra je nastao i tekst za numeru “Da dignem ruke”. Najbolja stvar kod muzike je što i kada nešto boli to može da se pretoči u pjesmu. S druge strane, ne planiram da mnogo kukam u novim pjesmama, ovo je samo faza, SevdahBABY muzika će uvijek biti funky i ultimativno pozitivna”, otkriva u razgovoru za VN Stanković, dodajući da je u želji da spot što prije predstavi široj javnosti, ovaj put se odlučio na jednostavnost.

“Spot je nastao veoma jednostavno, snimljen je u nekoliko dana u šetnji po ulicama Beograda. Bila mi je želja da stvar što prije vidi svjetlost dana, tako da je zato odluka bila da jedini akter spota budem ja, ovaj put u ulozi pjevača, ne gitariste, ili di džeja”, pojašnjava ovaj muzičar, prepoznatljiv po numerama u kojima miješa različite muzičke kulture, i čvrsto vjeruje da je muzika univer zalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

Tvorac uspješnog projekta SevdahBaby je jako popularan i u svijetu di-džejinga, kako u Srbiji, tako i u okruženju, sa di-džej setovima koji odišu eklektikom, u osnovi podržanoj pokretljivim funky ritmovima i snažnim elektronskim sint lima. A nakon duže vremena, odlučio se da postane frontmen projekta SevdahBaby, što mu, kako priznaje, donekle predstavlja i izazov, imajući u vidu činjenicu da je od dojučerašnjeg benda napravio jako kvalitetan i prepoznatljiv brend.

“Jednostavno me je nekoliko događaja iz prošle godine natjeralo da prihvatim činjenicu da je vrijeme da odem korak dalje i da preuzmem punu odgovornost nad projektom čiji sam tvorac. A to povlači i da moram postati frontmen projekta SevdahBABY. Malo ljudi zna da sam i prije trinaest godina stvarao pjesme na kojima sam bio glavni vokal. Činjenica je da su brojni hitovi nastali u mojim saradnjama sa drugim vokalima, ali je zato sada izazov sa novim pjesmama samo veći i igra zanimljivija”,potvrđuje Milan, koji je ujedno i iskoristio priliku
i najavio novu numeru, koja se polako krčka u studiju.

“Već sada koristim ove zimske dane odmora za rad na novim pjesmama. Spremam obradu jedne numere čije je porijeklo u jednom trenutku zavadilo balkance postoji čak i dokumentarac o njoj. Ali kao i uvijek, ja planiram da muzikom objedinim publiku ovih naših prostora, jer uvijek vidim veće zadovoljstvo u građenju mostova, ne rušenju. Spremam obradu jedne numere čije je porijeklo u jednom trenutku zavadilo Balkance postoji čak i dokumentarac o njoj. Ali kao i uvijek, ja planiram da muzikom objedinim publiku ovih naših prostora, jer uvijek vidim veće zadovoljstvo u građenju mostova, ne rušenju”, “,zaključuje popularni muzičar.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!