Nebeska scena prepuna bardova glume

14-nebeska_620x0.jpg

Mnogi su se, pogođeni preranim odlaskom Nebojše Glogovca, zapitali – dokle će jačati ta “nebeska scena”, na koju se tokom proteklih nekoliko godina preselila sama glumačka reprezentacija. Svi su složni u tome da onaj reditelj “odozgo” pravi nepogrešiv kasting za najveći film ili predstavu svih vremena, “odvodeći” najveće majstore našeg glumišta, koje će pamtiti generacije.

Očekivano ili prije “po redu”, budući u poznim godinama, napustili su nas Bora Todorović (83) jula 2014. i Nikola Simić (81) novembra iste godine, te juna 2015. i Đuza Stojiljković (85) i mjesec dana zatim Đurđija Cvetić (72)…

Krajem marta 2016. godine, poslije borbe sa opakom bolešću, opet sasvim neočekivano i svakako prerano, u 38. godini odlazi i popularni i svestrani Marinko Madžgalj. Valtera, ni poslije dugogodišnje bolesti, mnogi nisu uspjeli da pojme kao smrtnog, ali maja pretprošle godine i Velimir Bata Živojinović se pridružio besmrtnima.

Milorad Mandić Manda upravo je na sahrani Batinoj govorio o tome kako “odabrana nebeska podjela postaje sve veća” da bi se već sredinom idućeg mjeseca toj vrsnoj ekipi na nebu i sam pridružio, i to odlazeći u vječnost pravo sa scene, baš kao i svojevremeno Miodrag Andrić alijas Ljuba Moljac.

Avusta iste 2016, “najtužnije godine za glumce”, kako ju je Manda nazvao, a da je sam nije doživio ni do polovine, na nebesku scenu stupila je i velika Mira Stupica (93), a godinu dana kasnije i Toma Kuruzović (86).

U junu 2017. preminuo je omiljeni Bogoljub Mitić Đoša, septembra te godine opet je plakala cijela bivša Jugoslavija opraštajući se od popularnog Smokija, Ljubiše Samardžića (80), jer uvijek je teško povjerovati da i takve legende umiru. Istog mjeseca napustila nas je i mlada glumica Irena Mičijević, zvijezda serije “Žene sa Dedinja”.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!