Od probi u studenjaku do dominacije metal scenom: Za Acid radio će se tek čuti

Acid-Radio-Muzicko-budjenje-iz-zimskog-sna2.jpg

Bend Acid Radio uveliko dominira crnogorskom metal scenom, a nedavno su za sve svoje vjerne fanove objavili i prvi spot i to za pjesmu “Fobija”.

Foto: Nada Vojinović

Mladi metalci hrle ka uspjesima, uskoro će biti ekranizovana i engleska verzija “Fobije”, a spot inače potpisuje nekadašnji frontmen kultne grupe Block Out, a danas benda Čovek vuk Milutin Mita Jovančić.

Acid radio čine Miloš Pupović, bubnjar, Damjan Vujošević, basista, Radoje Albijanić, vokal, i Luka Bošković, gitarista i prateći vokal.

“Što se tiče dobrog metal zvuka ljubitelji mogu očekivati da pobjegnemo što dalje od njega pravo u raznovrsnost jer mrzimo žanrovska ograničenja i vodimo se pravilom ako je pjesma dobra – to je to, snima se. Ako bismo morali da definišemo to što sviramo neka bude da je to neki amaterski rok, s obzirom da svi privređujemo od nekih drugih stvari, a muzika je ostala kao velika životna ljubav i nesuđeni poziv kom se vraćamo kad god imamo vremena”, kaže Luka Bošković za CdM.

Foto: Nada Vojinović

Album, koji je izašao u februaru, naišao je na odlične reakcije posebno kod domaće publike.

“To nas posebno raduje, a region nam je inače primarna ciljna grupa. Bilo je i dosta pozitivnih reakcija iz inostranstva što će se sigurno povećati kada izađe spot za englesku verziju “Fobije”. Idemo polako, penzionerski, ali pošteno i ono što nam je najvažnije je dobro druženje, atmosfera i kontinuitet”, navodi Luka.

Luka je i ispričao kako je došlo do saradnje sa bivšim frontmenom Block Out-a.

Foto: Nada Vojinović

“Mitine pjesme slušam već pola svog života i veliki sam fan njegovog rada, tako da sam znao da se bavi i ovakvim ad hoc spotovima, osim toga to je radio za Block Out. Takođe jedan ovakav spot uradio je i za Autogeni Trening. Sve je počello bukvalno dodavanjem na Fejsbuku i običnim “Poštovanje, Mito, kako ste…” što se kasnije nastavilo kroz susrete u Beogradu”, kaže Bošković.

Bend u ovom sastavu kao četverac postoji od proljeća 2016. godine, a Acid Radio je nastao nakon pto se Luka razišao sa kolegama iz benda Abzofran.

“Što se tice ovog sastava dobro se znamo iz saradnji sa prethodnim bendovima, koji su držali probe u studentskom domu. Mučili su glasnom svirkom ljude koji su pokušavali da uče u citaonici, a kojima se ovom prilikom izvinjavamo – nismo imali gdje drugo. Privatno smo dobri drugovi tako da smo to prirodno samo prenijeli i na svirku”, kaže on.

Bošković je ponosan i osjeća poštovanje prema bilo kom mladom momku ili djevojci koji uzmu instrument ili mikrofon u ruke i odluče da se bave ovom vrstom muzike u Crnoj Gori.

“S obzirom da je zarada nemoguća od ovoga, vjerujte da se svaki taj momak ili djevojka koji se bave ovim poslom iz ciste ljubavi prema muzici za to imaju moj duboki naklon”, ističe on.

Za Acid radio ovog ljeta izgleda neće biti zime. Sa vrelim danima stižu i rok festivali i svirke kojih će, kakve su prilike, biti sijaset.

“Predstoje nam nastupi na ljetnjim festivalima, a s jeseni i regularne promotivne svirke sa drugarskim bendovima. Takođe, već radimo na novim pjesmama tako da ko dođe da nas vidi moći će da čuje i nešto novo i drugačije od onoga na šta su navikli od nas”, zaključuje Luka.

S.Bošković

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!