“Operacija trijumf” napustila Balkan, sada služi za Eurosong

#Muzika,FilmITv #Eurosong #OperacijaTrijumf

qkGktkqTURBXy9mYmMzNDk5YTM4NzYyMDQwNDE0YzFhZTdlOWQ4NzQ5NC5qcGVnkZMCzQMmAA.jpg

Rijaliti šou muzičkih talenata “Operacija trijumf” 2008. godine okupio je u Beogradu neafirmisane izvođače iz zemalja Zapadnog Balkana i za vrlo kratak period osvojio simpatije regionalnog gledališta.

Desetine talenata, među kojima je bila i naša Nina Petković, mjesecima su se nadmetali, učili, nastupali sa zvijezdama poput Juniora Jacka, Anastasije, Željka Joksimovića, Dada Topića, zabavljali su publiku, a trijumfovao je Adnan Babajić iz BiH.

Ipak, uprkos velikoj gledanosti, bilo je to prvo i jedino izdanje “Operacije trijumf”, a maltene niko od tadašnjih učesnika (Ana Bebić, Aleksandar Belov, Sonja Bakić, Milica Majstorović…) nije uspio da valorizuje popularnost na pravi način i izgradi značajniju karijeru.

I dok se Balkan lako odrekao “Operacije trijumf”, šou je opet aktuelan u Španiji odlučili su da pobjednik aktuelne sezone predstavlja “furiju” dogodine na Eurosongu u Portugalu. Isti potez povukli su 2003. i 2004. godine, a tamošnja javnost pozdravila je odluku španskog nacionalnog emitera.

Podsjetimo, Roza Lopez, pobjednica prvog izdanja “Operacije trijumf” u Španiji, uz numeru “Europe’s Living A Celebration” osvojila je odlično 7. mjesto na Eurosongu 2002.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!