Prekida se emitovanje “Nemanjića”?

serija-Nemanjici_190517_foto-Nenad-Pavlovic-003.jpg

Programski savjet RTS-a uputio je pismo Upravnom odboru ove televizije, generalnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku kulturno-umjetničkog programa kojim se zahtijeva da se nove epizode “Nemanjića” ne emituju dok se serija ne pogleda na internoj projekciji u javnom servisu.

Pismo je potpisao predsjednik Programskog savjeta, dr Milivoje Pavlović, koji je za Alo! potvrdio da je ono poslato, a da se u dopisu zahtjev obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne publike poslije emitovanja prve epizode. Pavlović je naveo i da će nakon toga konačna odluka biti na menadžmentu i urednicima RTS-a, čije ingerencije i uvažavaju, kao i načela slobode stvaralaštva i dodao da se “iskreno nada da je nastavak serije bolji i da će biti smanjena ili sasvim otklonjena preduga lista primjedbi na prvu epizodu”.

Predsjednik Upravnog odbora RTS Vladimir Vuletić potvrdio je da je pismo Programskog savjeta stiglo na adresu ovog tijela.

“U pismu se zahtijeva da članovi programskog savjeta pogledaju prvih pet epizoda serije. S obzirom na to da to do sada nije bila praksa, s tim zahtjevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sjednici”, rekao je Vuletić, dodajući da će o stavu Upravnog odbora Programski savjet biti blagovremeno informisan.

Nastavak emitovanja serije “Nemanjići – Rađanje kraljevine”, po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića, inače je svakako planiran tek za februar.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!