Rege stil i Kari Šabanovi: Djeca Sloba Kovačevića krenula očevim stopama

37663764_1034213933408324_2930589407356387328_n.jpg

Poznati podgorički Kuba bend obradio je čuvenu pjesmu cetinjskog pjesnika Aleksandra Lesa Ivanovića “Kari Šabanovi”.

Okosnicu ovog porodičnog benda čine čuveni Kovačevići Marko, Mia i Nikola, a u razgovoru za CdM kažu da su srećni što je publika oduševljeno prihvatila njihov prvijenac i to u rege stilu.

“Kao dječak sam slušao ovu pjesmu, koju je moj otac Slobodan Kovačević snimio još prije 20 godina. Slušao sam je i uvijek mi se sviđala ta čuvena pjesma našeg legendarnog Cetinjanina Lesa Ivanovića”, kaže Marko Kovačević.

Marko je u međuvremenu odrastao i okupio bend koji postoji već tri godine. Kuba uveliko svira po poznatim podgoričkim lokalima, tako da je nemoguće da ih nijeste primijetili.

“Kari Šabanovi je jako tužna pjesma i govori o sjećanju na djetinjstvo našeg pjesnika. Pošto sam aranžman radio ja, želio sam da je sa rege ritmom makar malo približim mlađoj populaciji iako je svi imaju kao obavezno gradivo u čitankama u osnovnim i srednjim školama. Nadam se da sam uspio”, ističe Marko.

Pošto mu je otac čuveni kantautor i pjevač Slobodan Kovačević, i ne čudi što je djecu usmjerio na pravi put tako da su svi porodično u muzičkim vodama.

“Još nijesam naišao na negativan komentar vezano za Slobovu djecu i njihov poziv da se bave muzikom. Svi su oduševljeni”, navodi Marko.

“Kari Šabanovi” su tek svijetli početak njihove blistave karijere, tako da se uskoro možemo nadati još većim projektima.

“Tek smo počeli. Već u septembru se nadamo novoj pjesmi i spotu. I onda, naravno, ide album”, najavljuje Marko.

I da se ne zaboravi, počasni članovi Kuba benda su Vido Uskoković, Branko Marković, Đole Perišić, Luka Božović, Enes Tahirović, Vladan Jestrović i Mladen Lalović.

“To su sve sjajni ljudi koje krasi znanje vrhunskih muzičara”, zaključuje mlada nada crnogorske rege scene.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!