Sigur Rós snimili dvije pjesme za seriju “Black Mirror” (AUDIO)

#NoviAlbum #DvijeGodine #NovePjesme

Sigur-Ros-foto-Christian-Bertrand-Shutterstock.com_.jpg

Islandski rokeri Sigur Rós su objavili dvije nove pjesme napisane za saundtrek serije “Crno ogledalo” (“Black Mirror”), tačnije epizodu “Hang The DJ”.

Ova epizoda, koja govori o distopijskoj aplikaciji za upoznavanje, postala je omiljena među fanovima – kako zbog zapleta, tako i zbog muzike.

Muziku je komponovao Aleks Somers (Alex Somers), koji često sarađuje sa Jonsijem Pirkisonom (Jónsi Birgisson), frontmenom grupe Sigur Rós, a to uključuje obje nove pjesme post-rok veterana, koje nose nazive “Match” i “End”. Uz uobičajenu eteričnost, koja je jedan od potpisa benda, numere čine savršenu podlogu.

U međuvremenu, očekuje se da će Sigur Rós ove godine izdati novi album.

Pored prošlogodišnjeg singl “Oveður”, bend još uvijek nije objavio album od izdanja “Kveikur” iz 2013. godine – ali sada kažu da imaju nekoliko “veselijih” pjesama.

“Završili smo nekoliko pjesama … ‘Kveikur’ je bio mračan, a ove su, ja mislim, malo veselije. Pretpostavljam da je to samo odraz stanja umu u kojem se nalazimo. Pisali smo ove pjesme duži vremenski period, skoro dvije godine, a emocije su veoma različite”, naveo je u nedavnom intervjuu Ori Paut Tirason (Orri Páll Dýrason), bubnjar benda.

On je podsjetio da je je “Kveikur” napisan za veoma kratko vrijeme, u odnosu na nadolazeći album.

“Vidjećemo šta će desiti kada se sastanemo na sljedećem sešnu, ali možda svijetu treba nešto srećno? Možda nam svima treba nekakve pozitivne stvari?”, kazao je on.

Obje numere možete preslušati u nastavku.

Naslovna fotografija: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Izvor: Bosonoga

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!