Sinan umro na 40. godišnjicu od početka svoje blistave karijere

sinan-sakic-antoni-ahel-770x410-1509012293.jpg

Sinan Sakić umro je jutros nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću. Legendarni pjevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su ljekari nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rješenje i da će morati na transplantaciju jetre.

Međutim, transplataciju nikada nije dočekao. Pjevača narodne i folk muzike publika će pamtiti po brojnim hitovima. Rođen je 13. oktobra 1956. godine u Loznici u jednoj romskoj porodici. Karijeru je započeo 1978. godine, a do 2018. objavio je 29 albuma.

Ove godine trebalo je da proslavi tačno 40 godina uspješne karijere.

Karijeru je počeo pjesmama “Rastanak kraj rijeke” i “Sreli smo se mnogo kasno” 1978. godine.

Među prvim hitovima bile su pjesme “Miko, druže moj” i “Janičar” sa albuma iz 1982. godine. Njegovi najveći hitovi: “Ej od kad sam se rodio”, “Sudbina me na put šalje”, “Zaljubljen u tebe”, “Izađi na pet minuta”, “Reci sve želje” i još mnogo drugih pjesama. Pjesmu “Sabina” posvetio je svojoj ženi Sabini.

Danas je pored neutješne supruge iza sebe ostavio četvoro djece, tri sina i ćerku koji su se pored brojnih Sinanovih kolega na društvenim mrežam oprostili sa ocem.

Najemotivnija bila je njegova ćerka:

“Sve što je vrijedjelo nestalo je… Anđele moj jedini… Nikad nikog nisam i nikad nikog neću voljeti kao što volim tebe! Hvala što sam tvoja ćerka, hvala što si moj otac! Ja se od tebe ne opraštam, ja sa tobom samo počinjem neki novi vid komunikacije koji nam je nepoznat. Imala sam, imam i imaću najboljeg taju na svijetu! Hvala za svu nesebičnu ljubav, hvala za svaki surovo realan razgovor, koji si samo ti umio da kažeš na najnježniji način. Hvala što si uvijek imao vremena za nas. Hvala što si imao razumijevanja za svaki moj trenutak nezrelosti. Hvala što ste nas izveli na pravi put. Hvala što sam imala najljepši dječji život. Hvala što ste me naučili da volim.

Ovih “hvala” imam tajo u duši još milion! Samo želim da ti obećam da ćemo biti dobro, najbolje! Bićeš ponosan na nas! A ja ti obećavam da ću uspjeti. Da ću biti dobro, da nikad neću skrenuti sa puta i da ću te uvijek u sebi nositi. Jer svaki dio mene…to je tvoje! To si ti! Voli te tvoja mala”, napisala je Đulkica.

Kako prenosi “Informer” Sinan Sakić će najvjerovatnije biti sahranjen u ponedjeljak u Loznici.

Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!