Stigao je novi projekat Brajana Krenstona za koji ima velike planove (VIDEO)

#SerijaA #BladeRunner #FinansijskaStabilnost #BreakingBad

Electric-Dreams.jpg

Ono što je serija “Čista hemija” (“Breaking Bad”) pružila Brajanu Krenstonu (Bryan Cranston), osim Emija i dubokog poštovanja svih fanova serije, jeste finansijska stabilnost zbog koje ima potpunu slobodu da bira projekte na kojima će raditi, gledajući nešto više od finansijske dobiti.

To znači da, kada odluči da učestvuje u projektu, poput Amazon Prime serije “Electric Dreams”, on zaista vjeruje u njega.

“Mogu birati šta želim da radim, gdje želim da idem, koje priče želim da ispričam, bilo da je to na pozornici, na filmu, u seriji. Bez obzira na to da li produciram, glumim, režiram ili pišem. Slobodan sam da sagledam sve aspekte projekta” rekao je Kranston.

“Electric Dreams” je serija antologijskog formata, bazirana na priči legendarnog pisca Filipa K. Dika (Phillip K. Dick), koji je zaslužan za “Suvišni izvještaj” (“Minority Report”) i “Sanjaju li androidi električne ovce” (“Do Androids Dream of Electric Sheep?”), osnovu filma “Istrebljivač” (“Blade Runner”). “Electric Dreams” prikazuje nekoliko veoma različitih priča, koje su režirali Di Ris (Dee Rees), Alan Tejlor (Alan Taylor), Franćeska Gregorini (Francesca Gregorini), Dejvid Far (David Far) i Džulijan Džarold (Julian Jarrold).

Glumačku ekipu, između ostalih, čine Stiv Bušemi (Steve Buscemi), Džeraldin Čaplin (Geraldine Chaplin), Timoti Spol (Timothy Spall), Žanel Mone (Janelle Monáe), Lijam Kaningem (Liam Cunningham) i Džordžina Kembel (Georgina Campbell).

Krenston je i producent serije, zajedno sa Ronaldom Murom (Ronald D. Moore), Majklom Dinerom (Michael Dinner), Džejmsom Degasom (James Degus) i Isom Dikom Haketom (Isa Dick Hackett), a pojavljuje se i u jednoj epizodi.

Epizoda u kojoj se pojavljuje je šesta u sezoni i zove se “Human Is”, a zanimljivo je da je Kranston kao producent insistirao na tome da ovu epizodu napiše i režira žena, kao i da centralna uloga bude ženska. Epizodu je napisala Džesika Meklenburg (Jessica Mecklenburg), a režirala Frančeska Gregorini (Francesca Gregorini).

“Želio sam da žena režira i napiše ovu epizodu, kao i da žena predvodi radnju, te da taj trijumvirat ispriča priču kako je to biti ljudsko biće”, izjavio je glumac za IndieWire, “ovu industriju predvode pretežno muškarci. Bijelci. Sredovječni bijeli muškarci. Savršeno pripadam toj kategoriji. Smatram da je na nama da promijenimo dinamiku i omogućimo veću integraciju žena i pripadnika drugih rasa”.

Ukoliko im bude omogućeno da rade na drugoj sezoni, glumac je obećao još više raznovrsnosti. Istakao je da želi da ide dublje, da čuje druge jezike i da druge kulture budu uključene. Krenston tvrdi da mu je cilj da pokaže svijetu koliko smo svi povezani i da smo bliži jedni drugima nego što to mislimo.

Serija “Philip K. Dick’s Electric Dreams” od danas je dostupna na servisu Amazon Prime.

Naslovna fotografija: YouTube screenshot

Izvor: Bosonoga

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!