Trejler za “Altered Carbon” je moćna reklama iz jezive budućnosti (VIDEO)

#GameOfThrones #BladeRunner #IgrePrijestola #15Godina

Altered-Carbon.jpg

“Prije nekoliko vijekova, ljudska vrsta je otkrila način da prenese svijest u novo tijelo, čineći smrt samo malom neprijatnošću. Od tada, obezbjeđujemo neprevaziđen pedigre ljudskih navlaka najpronicljivijoj klijenteli. Psychasec – živite vječno u tijelu koje zaslužujete.”

Ovim riječima počinje trejler za “Altered Carbon”, novu Netfliksovu (Netflix) seriju, koja očigledno želi da uzjaše talas koji je ove godine pokrenuo novi “Istrebljivač” (“Blade Runner 2049”). Ova bizarna reklama iz svijeta budućnosti, isprekidana je snažnim kadrovima fizičke torture i golih tijela, obojenim svjetlima neonskog futura. Dakle, izgleda moćno!

Scenario za “Altered Carbon” napisala je Leta Kalogridis (Laeta Kalogridis), žena koja je, između ostalog, napisala scenario za Skorsezijevo (Martin Scorsese) “Zatvoreno ostrvo” (“Shutter Island”) i bila izvršna producentkinja na Kameronovom (James Cameron) “Avataru”. Kao predložak je poslužio 15 godina star istoimeni roman Ričarda Morgan (Richard Morgan).

Foto: Netflix

Morgan i Kalogridis zamislili su svijet daleke budućnosti, u kojem bogati ne poznaju smrt, već učitavaju svoju svijest u digitalna skladišta i stalno se sele iz jednog tijela u drugo, nazivajući ih “navlakama” (“sleeves”).

Jedan od takvih je imućni aristokrata Lorens Benkroft, koji počini samoubistvo, barem prema tvrdnjama policije. Posljednji bekap njegove svijesti odrađen je samo nekoliko časova prije toga, pa Benkroft biva “ponovo učitan” u novo tijelo i ostaje zaintrigiran prethodnim razvojem događaja. On je siguran da nije počinio samoubistvo, već da ga je neko ubio. Kako bi otkrio ko i zašto, iz digitalne memorije oživljava Takešija Kovača, iskusnog vojnika malo čudnog imena, koji se baca na rješavanje ove misterije.

Zanimljiva premisa je tu, visoka produkcija takođe. Pilot epizoda, prva od planiranih 10, povjerena je Migelu Sapočniku (Miguel Sapochnik), koji je osvojio Emija za režiju čuvene epizode “Bitka kopiladi” (“Battle of the Bastards”) iz šeste sezone “Igre prijestola” (“Game of Thrones”).

Za razliku od nekih drugih Netfliksovih projekata planiranih za 2018, poput serije “Maniac”, glumačka postava nije tako krcata zvijezdama, ali daleko od toga da je slaba. Kovača će glumiti Džoel Kinaman (Joel Kinnaman), dok će se uz njega naći Rene Eliz Goldsberi (Renée Elise Goldsberry), Džejms Pjurfoj (James Purefoy), Kristin Leman (Kristin Lehman), Marta Higareda (Martha Higareda) i Dičen Lakman (Dichen Lachman).

Premijera serije je planirana za 2. februar sljedeće godine, a trejler možete da pogledate već sada.

Naslovna fotografija: Netflix

Izvor: Bosonoga

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!