Underhillfest: Konkurs do 1.aprila

#Underhillfest

Konkurs za prijavu filmova za osmi Međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma Underhillfest iz Podgorice otvoren je do 1.aprila.

Foto: Underhillfest

Festival će biti održan od 1. do 8. juna.

Organizatori su naveli da aplikaciju zajedno sa propozicijama konkursa svi zainteresovani mogu naći na sajtu UnderhillFesta www.underhillfest.me

Kontakt mejl je office@underhillfest.me.

UnderhillFest je međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma koji se održava u Podgorici svake godine u junu u trajanju od osam dana, uz podršku prijatelja i sponzora. Filmski program se sastoji od takmičarskog i vantakmičarskog. Takmičarski program obuhvata dvije selekcije: međunarodnu i regionalnu. Međunarodna selekcija podrazumijeva filmove iz cijelog svijeta osim onih koji pripadaju regionalnoj. Regionalnoj selekciji pripadaju filmovi producirani u Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji i Rumuniji.

UnderhillFest je tokom ovih godina prikazivao najbitnija dokumentarna ostvarenja, dobitnike velikih priznanja, ali i otkrivao i davao podršku regionalnim i lokalnim autorima. Ugostili smo autore iz Francuske, Njemačke, Holandije, Španije i svih zemalja iz regiona.

Nagrade festivala su Maslačak u međunarodnoj i regionalnoj selekciji, a gosti festivala su priznati umjetnici čiji filmovi su u takmičarskoj selekciji.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!