Upoznajte Šejlu, jedinu djevojku u CG koja tverkuje (VIDEO)

15822636_10208395535990424_1935964072439557584_n-e1515582794597.jpg

Ples se oduvijek smatrao jednim od najboljih vidova rekreacije. Nijedna aktivnost ne neglašava emocionalni koncept vježbanja u onoj mjeri u kojoj to čini ples. Naročito je izražen uticaj plesova koji su lako primjenjivi na savremene muzičke trednove. Među takvima upadljivo se ističe booty dance ili twerk.

Šejla Muratović, koja je inače student modnog dizajna, jedina je djevojka u Crnoj Gori koja se bavi ovom vrstom plesa.

“Plesom se bavim već 12 godina, a konkretno twerkom već pet godina. Twerkom sam počela da se bavim zato što smatram da svaki plesač koji želi da napreduje i koji želi time profesionalno da se bavi mora da se oproba u svakoj vrsti plesa tako sam i počela sa twerkom. Kod twerka mi se najviše dopalo što može da se kombinuje sa gimnastikom, hip hopom, dancehall-om, čime god poželiš”, kaže Šejla za CdM.

Šejla je bila u učesnik u šou programu “Ja imam talenat”, a ovo su njeni otisci:

“Utisci sa Talenta su fenomalni, prije svega jedno veliko iskustvo. Nešto što bih izdvojila jesu prijateljstva koje sam tamo stekla. Mogu reći da smo postali stvarno jedna velika porodica jer smo non stop bili zajedno i sada kada se takmičenje završilo svi se čujemo i posjećujemo jedne druge iako ne živimo toliko blizu. Takođe bih izdvojila i podršku koju sam imala tokom takmičenja, dobijala sam svakodnevno poruke u velikom broju i to mi je bila jedna velika motivacija da budem još bolja”.

Iako twerk kod nas uopšte nije zastupljen Šejla se trudi da ovu vrstu plesa približi i popularizuje, a to je bio i jedan od razloga zbog kojeg se i prijavila za učešće u ovom takmičarskom programu.

“U svakom slučaju, mlađe generacije baš gotive twerk i više me kapiraju nego starije generacije. Jedan od razloga što cure ne žele da se bave twerkom jeste zbog okoline, šta li će drugi misliti o njima jer dosta njih smatra da je ovaj ples vulgaran i to je jedan od glavnih problema što twerk kod nas nije zastupljen. Mene lično ne dotiču takvi komentari i zato sam vjerovatno i uspjela da se izborim i da budem jedina cura u Crnoj Gori koja twerkuje. Ja uvijek plešem na žurkama, nastupima, na časovima plesa, pa čak i dok brišem prozore, perem zube, usisavam i radim tako neke uobičajene stvari. Twerk nije samo “miješajnje guzom” što mnogi smatraju već je za twerk bitan pokret, kondicija i razgibanost pogotovo donjih leđa”.

Šejla ima jedan cilj i kako kaže neće odustati.

“Najbitnije mi je da sam ponosna na sebe i da sam ostvarila svoj cilj, a to je da popularizujem twerk kod nas, i neću odustati”.

Što se tiče njenih planova za budućnost, Šejla želi da radi nešto novo i interesantno, da učestvuje u raznim manifestacijama, da kroz nastupe i video klipove ljudima prikaže čari plesa jer je ples sastavni dio svakog njenog dana.

Ma.D.
Izvor: Cafe Del Montenegro

Advertisements
Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!