Bajka na javi – vaše vjenčanje

Dan kada vi živite svoju bajku, kada se žena osjeća kao princeza, a muškarac kao princ, kao gospodin, dan kada se ljubav kruniše i  kada ljubav pobjeđuje, to je čarolija vašeg vjenčanja.

21

Foto: Aco Purić

“Srećno oženjen je samo onaj čovjek koji razumije svaku riječ koju njegova žena nije rekla.”

Sve počinje kada upoznate nekoga ko vam odgovara u potpunosti, ko razumije sve što vi uradite, kažete, nekoga ko umije da čita sve iz vašeg pogleda. Tada nastupa prvi poljubac, prvi leptirići u stomaku, najiskreniji osmjesi, dijelite sve I dobro i loše sa tom osobom, i to tako traje, a u svemu tome najbitnije je povjerenje. Tako vaša ljubav raste, a onda ste zaprosili vašu dragu, odlučili ste se da se vjenčate, vaša ljubav se pretvorila u najraskošniju palatu sa utvrđenjima kojoj niko ništa ne može.

Vjenčanje je zaista bajka u kojoj ste vi glavni likovi, tu su svi na vašoj strani i svi su došli da vas podrže I da se dive vašoj ljubavi.

Brak je takođe u jednom kratkom citatu opisao i Čehov: “Privlačna je samo ženidba iz ljubavi. Oženiti se devojkom samo zato što je ona simpatična isto je što i kupiti na pijaci nepotrebnu stvar samo zato što je ona lepa. U bračnom životu najvažniji šraf je ljubav, polna privlačnost, jedno telo, a sve drugo nesigurno je i dosadno ma kako smo pametno preračunavali. Dakle nije reč o simpatičnoj devojci nego o voljenoj”

34

Foto: Aco Purić

Izvor: Aco Purić

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!