Trbušni ples u Podgorici: Orijent u pokretima Tamare Pejović (VIDEO)

Orijentalna muzika, ritam i savršeni pokreti dovoljni su Podgoričanki Tamari Pejović da napravi pravi spektakl na sceni. Ova 23- godišnjakinja se već 20 godina bavi modernim, a devet trbušnim plesom. Kada zaigra, teško da možete odvojiti pogled od savršenog tijela, glamuroznih kostima, nevjerovatnih pokreta…

Foto: Privatna arhiva

„U početku sam gledala moje starije kolege koje su pokušale da igraju trbušni ples. Nakon toga je bila i serija koju svi znamo „Žade“, pa sam počela sa nekim koracima ispred ogledala“, kaže Tamara za FOS.

Foto: Privatna arhiva

A nakon uspješnih pokušaja ispred ogledala, odlazi na seminare i počinje profesionalno da se bavi ovim plesom. Međutim, koliko god to u njenom izvođenju izgledalo lako, treba vremena kako bi se savladali makar osnovni pokreti.

„Pa sad sve zavisi koliko čovjek ima volje, želje i samog talenta. Tako da za samu, ali samu osnovu treba nekih tri mjeseca učenja“, kaže Tamara za FOS.

Foto: Privatna arhiva

Za plesnu fantaziju potrebna je svakodnevna vježba, a pored toga ova Podgoričanka svoje znamje prenosi i mlađim generacijama.

„Svakog mjeseca imamo nastupe i takmičenja. Radim u plesnom klubu „Matrix“ kao instruktor i takmičim se za taj klub, kako ja tako i moja djeca, tako da svakog mjeseca imaju neka interesovanja i zanimljivosti“, priča nam Tamara.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, ova ljubav i nije jeftina. Pored savršenih pokreta, Tamara mora savršeno i da izgleda.

„Pa bogami jako je skupo, ali kad imate podršku roditelja i prijatelja, nije toliko teško. Moje kostime nabavljam iz Turske, Sarajeva, ali većinu njih je radila moja sestra“, kaže Tamara.

Bila je evropski i državni prvak u plesu, a takmičila se i na svjetskim prvenstvima. Sada se sprema za nova usavršavanja, i kako nam kaže – živi svoj plesni san!

Izvor: FOS

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!