Milena Vučić – Burovac za portal Crna Gora: Odlično podnosim trudnoću

#MilenaVučić #CrnaGora #trudnoća

Crnogorska pjevačica Milena Vučić – Burovac sa suprugom Nikolom očekuje prvo dijete. Ne krije da je neizmjerno srećna, a za čitaoce portala Crna Gora, otkriva kako provodi trudničke dane. Ističe da nije razmažena trudnica iako se porodica i suprug trude da izađu u susret svim njenim željama. Ovih dana posebno uživa u muzici, a kako za sada stvari stoje u planu je i novi singl posvećen vjernim fanovima.

Kakve su bile prve reakcije Vas i supruga Nikole, kada ste saznali da ćete postati roditelji?

Nijesmo se pretjerano iznenadili, ali smo se mnogo obradovali. Bila sam u Podgorici kada sam saznala, a u tom trenutku su i sestra i majka bile pored mene. Njima su se iskrice pojavile u očima,a Nikoli sam telefonom javila i te noći nije mogao da spava od uzbuđenja. I moj otac je pustio suzu radosnicu. Neobično je koliko čovjek ne može da zna kakav je to osjećaj dok ga ne doživi, kao i za sve novo u životu. Sve u svoje vrijeme.

Da li teško podnosite trudnoću, ili ste od onih trudnica koje uspjevaju da bez problema završavaju sve obaveze?

Da sam znala da je ovako opuštajuće i lijepo, ranije bih se odlučila na takav korak. Međutim, neizvjesno je. Svakog dana saznajem nešto novo, osluškujem svoje potrebe i trudim se da ih ispoštujem. Na početku sam imala neznatne mučnine, koje su bile neprimijetne i brzo su prošle.Više mi se spavalo. Prve analalize i pregledi znaju da unesu osjećaj neizvjesnosti. Kada prođe taj period, sve postane opuštenije i uživaš u promjenama, a najviše kada počne da raste stomak. Emocije su te koje su najizraženije. Radim sa bendom, uživam u tome. Osjećam se dobro. Jednostavno se ponašam normalno.

Da li biste više voljeli da dobijete dječaka ili djevojčicu i kakvo je mišljenje Vašeg supruga o tome?

Zadržaćemo to još neko vrijeme za sebe. Nema više maštarenja u tom pravcu, samo da je živo i zdravo. Ostalo je već obavljeno.

U kojoj mjeri su se Vaše životne navike promijenile od trenutka kada ste saznali da ste u blagoslovenom stanju. Da li pribjegavate posebnom režimu ishrane i vježbama za trudnice?

Promijenilo se to što me svi upozoravaju da usporim i vuku za rukav da sjednem, kada na svadbi kod prijatelja plešem bez prestanka. Šalu na stranu, pješačim, izbjegavam naporne vježbe koje sam ranije radila. Sada ću da krenem i sa vježbama za trudnice. To mi je novo i vjerujem da će biti zabavno. Što se tiče ishrane, i ranije sam jela puno voća i povrća, sada samo još konkretnije. Nutricionista mi je propisao ishranu, pa se uglavnom pridržavam toga. Ako mi prija pojedem slatkiš, iako ne bih trebala. Osluškujem svoj organizam i hranim se slično kao ranije. U početku sam brinula da li radim sve kako treba, sada sam ušla u dobar ritam, i uglavnom slušam savjete nutricioniste.

Od koga dobijate najkorisnije savjete, i da li je među obaveznom literaturom sada i ona posvećena budućim majkama?

Kupili smo neke knjige, neke smo već čitali, pa pravimo planove, razmjenjujemo mišljenja. Ali ipak vjerujem da je planiranje jedno a praksa drugo. Želim samo da zadržimo našu ljubav i lijep odnos i da se u hodu i opušteno dogovaramo oko svega. Ja sam učestvovala u podizanju mojih sestrića,pa sam dosta toga naučila o bebama. Ostalo ću u hodu savladati.

Kada je termin porođaja i da li imate tremu od tog dana?

Termin porođaja je krajem oktobra. Nemam tremu, za sada. Čak ni ne razmišljam o tome.. Vidjećemo.

U kom pravcu će ići Vaša karijera u narednom periodu? Hoćete li nakon porođaja napraviti dužu pauzu od snimanja i nastupa?

Da ne obećavam, ali vjerujem da ću svoj plan izvesti,a to je da i prije porođaja objavim singl ,jer već imam pjesme koje su u završnoj fazi. Što se tiče pauze posle porođaja, ona će se desiti u mjeri koja je potrebna, da naša beba bude zadovoljna i srećna. S obzirom da moj posao ne zahtijeva određeno radno vrijeme, sigurna sam da se mala pauza neće ni osjetiti. Sada imam još više volje i energije za sve svoje životne planove.

_____________________________________________________________________
Nikola i Milena u braku su od novembra 2012. godine. Nakon šest mjeseci zabavljanja shvatili su da su stvoreni jedno za drugo i odlučili su se na taj korak.
_____________________________________________________________________

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!