ČUDOTVORNA METODA – Ultrazvučna kavitacija: Celulit više ne mora biti ,,noćna mora“

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena. Ima ga skoro svaka dama, pa čak ni sportistkinje i modeli nijesu pošteđeni. Javlja se sve ranije, tako da se vrlo često zapaža i kod djevojčica, koje imaju svega dvanaestak godina.Piše: Sloba Bubanja, Estebel Podgorica

Celulit je više od estetskog problema, to je bolest, jer je u kasnijim fazama jako bolan na dodir i sam po sebi, te ga je potrebno uporno tretirati.
Srećom, danas se konačno može reći da smo pobijedili celulit, zahvaljujući najnovijim tehnologijama, pa on ne mora više biti noćna mora.
Čudesna, savremena metoda, kojom se uspješno uklanjaju celulit i masne naslage je Ultrazvučna Kavitacija. Mogućnosti ove metode uz pomoć „svemoćnog“ aparata su nevjerovatne, pa je zbog toga hit u tretiranju celulita i uklanjanju lokalizovanih masnih naslaga.

Sloba Bubanja, Estebel Podgorica

Kavitacija se danas smatra jednim od najmoćnijih mehanizama pomoću kojeg se eliminisu masne ćelije.
Ovo je revolucionarno otkriće i trenutno najpopularnija neinvazivna metoda u borbi sa celulitom i masnim naslagama, kojom se istovremeno i zateže koža.
-Ultrazvučna kavitacija je najuspješnija metoda, čija tehnologija omogućava neinvazivan i bezbolan tretman, koji je ciljano usmjeren na one djelove tijela gdje su nakupljene te tvrdokorne masnoće, kojih se ne možemo osloboditi ni jednom do sada dostupnom metodom, niti dijetom, a ni vježbama. To su najčešće stomak, kukovi, butine, unutrašnji dio koljena, nadlaktice, stražnjica, znači oni dijelovi sa kojih nikakvom dijetom ne možemo vidno smanjiti te naslage.

Kavitacija, uklanja upravo te tvrdokorne masne naslage ciljano, na tačno određenim mjestima i to bez ikakvih operativnih zahvata. Osim topljenja masnih naslaga, kavitacijom se poboljšava stanje i izgled cijelog tijela, pa koža izgleda glatka i zategnuta, a cirkulacija je mnogo bolja.

MEHANIZAM PO KOME FUNKCIONIŠE KAVITACIJA

-Ovaj mehanizam funkcioniše putem radio talasa jačine 20 kiloherca, koje ljudsko tijelo ne može osjetiti. Ultrazvučni talasi su usmjereni tačno na određenu dubinu u tkivu, što omogućava i obezbjeđuje selektivno razbijanje masnih ćelija, pri čemu koža, krvni sudovi, nervi i mišići ostaju zdravi. Ultrazvuk stvara u tkivu mjehuriće, koji se uvećavaju dekompresijom i rastom temperature, usljed čega ovi mjehurići eksplodiraju i masne ćelije pucaju.

Nakon razbijanja, masne ćelije odlaze kao slobodne masnoće u međućelijske prostore i tamo se pomoću enzimskih aktivnosti dijele na glicerol i više masne kiseline, koje metaboličkim procesima odlaze u jetru i dalje se ta masnoća razgrađuje isto kao i hrana koju unosimo.

Metoda nije invazivna, nema neželjenih efekata. Tokom tretmana, ne osjeća se skoro nikakav bol, samo blago zujanje u ušima. Prije svakog tretmana Kavitacije, neophodno je da se obavi preventivni pregled i razgovor sa osobom, kao mjera predostrožnosti. Na taj način se pravi i selekcija, kome se može, a kome ne raditi kavitacija.

-Tretman se ne preporučuje osobama koje imaju bilo kakav metal u organizmu (proteze, baj pas…), zatim dijabetičarima i osobama koje imaju tromboflebitis, kao i ženama u toku trudnoće.

Osim za razbijanje celulita i smanjenje obima, Metoda se preporučuje poslije porođaja, za zatezanje stomaka, zatim nakon liposukcije, kada koža ostaje neravna i talasasta. Kavitacijom se te neravnine otklanjaju u potpunosti, tako da koža postaje ravna i glatka. Jednim tretmanom obim može da bude manji za jedan konfekcijski broj, a kod vodenog celulita i smetnji usljed zadržavanja vode i više od toga, po nekoliko santimetara

Želite reklamu na Portalu Crna Gora? Javite nam se!

Želite i Vi da pišete za Crnu Goru? Pridružite nam se!